Press release

15 maj 2019

Vi antar AI-utmaningen!

AI, Artificiell Intelligens, kommer att förändra vårt samhälle i grunden. För att öka kunskapen kring AI lanserades den 15 maj AI-utmaningen där EY tillsammans med ett antal andra organisationer, myndigheter och företag gått samman med målet att utbilda minst 1 % av Sveriges befolkning inom AI.

Presskontakt
Stina Gustafsson

EY, PR-chef och presskontakt i Sverige

Ansvarar för PR och medierelationer på EY i Sverige. Samhällsintresserad i allmänhet, intresserad av medier i synnerhet.

Relaterade ämnen Digitalisering

AI, Artificiell Intelligens, kommer att förändra vårt samhälle i grunden. För att öka kunskapen kring AI lanserades den 15 maj AI-utmaningen där EY tillsammans med ett antal andra organisationer, myndigheter och företag gått samman med målet att utbilda minst 1 % av Sveriges befolkning inom AI.

Under våren 2018, beslöt sig Finland för att skapa en gratis kursplattform med fokus på AI. Initiativet blev en succé och den finske finansministern Mika Lintilä utmanade Sverige att göra samma sak. Tillsammans med bland andra Vinnova, Marcus Wallenberg, Handelshögskolan och digitaliseringsministern Anders Ygeman antar nu Sverige utmaningen.

– AI kommer att påverka oss alla om det inte redan gör det idag - i vardagen som privatpersoner, på jobbet och i det samhälle vi lever. Därför är det oerhört viktigt att alla förstår vad det är och vilka möjligheter det ger, säger Marie Fossum Strannegård, partner på EY och fortsätter:

– På EY har vi idag flera pågående AI-projekt och vi ser stora möjligheter att kunna hjälpa fler kunder inom det här området. I höstas tog vi på uppdrag av Microsoft fram rapporten Artifical Intelligence in Europe som fått stor uppmärksamhet. Vi antar nu utmaningen för att öka kunskapen kring AI bland våra medarbetare men också för att kunna sprida kunskapen vidare till våra kunder.

Målet är att en procent av Sveriges befolkning ska genomgå en utbildning inom AI. Detta genom en onlinekurs som har blivit utsedd till en av de bästa introduktionskurserna i världen.

Mer information kring AI-utmaningen finns på https://www.elementsofai.se/