Press release

9 sep. 2019 Stockholm, SE

350 nya medarbetare på EY i Sverige

Rekordmånga nya medarbetare har börjat sin karriär på EY de senaste åren. Nu är det strax över 350 nya medarbetare som börjar sin karriär på revisions- och rådgivningsföretaget EY i Sverige. Nu går de ett omfattande introduktionsprogram för alla nya medarbetare i Norden och som är unikt för branschen.

Presskontakt
Stina Gustafsson

EY, PR-chef och presskontakt i Sverige

Ansvarar för PR och medierelationer på EY i Sverige. Samhällsintresserad i allmänhet, intresserad av medier i synnerhet.

Relaterade ämnen Karriär

Rekordmånga nya medarbetare har börjat sin karriär på EY de senaste åren. Nu är det strax över 350 nya medarbetare som börjar sin karriär på revisions- och rådgivningsföretaget EY i Sverige. Nu går de ett omfattande introduktionsprogram för alla nya medarbetare i Norden och som är unikt för branschen.

EY fortsätter att satsa på att locka och behålla nya medarbetare och välkomnar nu hela 900 medarbetare i Norden. De som anställts på EY går ett intensivt introduktionsprogram, både på sina kontor runt om i Sverige men också i ett företagsgemensamt introduktionsprogram i Toledo, Spanien. Under cirka två veckor får de en omfattande utbildning, men också jobba med teambuilding och nätverkande.

– Det känns roligt att välkomna hela 357 nya medarbetare i Sverige och vi vill ge dem en så bra start som möjligt på EY. Vi har ett ambitiöst upplägg som vi av erfarenhet vet uppskattas av våra nya medarbetare. EY är unik i branschen med att erbjuda ett så omfattande nordiskt introduktionsprogram, säger Jonas Svensson, vd på EY i Sverige.

Det nordiska programmet är lika viktigt för EY som för den enskilda medarbetaren. Det är många inom EY som är engagerade i introduktionsprogrammet, bland annat är många av EY:s partners och chefer utbildningsledare i Toledo. EY:s integrerade nordiska organisation har totalt cirka 7 000 medarbetare på 130 kontor i Norden. På EY i Sverige arbetar 2 700 personer.

– Vi förbereder våra nya medarbetare på att arbeta globalt, digitalt och lösa utmanande uppdrag åt våra kunder. Förutom olika utbildningsdelar får de även en inblick i företagets vision, värderingar och kultur. Introduktionsprogrammet ger också möjlighet att bygga nätverk och skapa värdefulla relationer inom företaget, säger Jonas Svensson.

EY är en populär arbetsgivare bland studenter
Varje år röstar universitets- och högskolestudenter fram sina drömarbetsgivare. Undersökningen visar att EY återigen rankas högt av ekonomistudenterna och hamnar 2019 en andraplats i Norden och i Sverige på en åttonde plats. EY är även med på rankingen bland civilingenjörs- och it-studenter. Resultatet i Universums undersökning baseras på svar från 67 000 studenter i Norden.