Press release

11 dec. 2019

Ny ledning för EY i Sverige

Revisions- och rådgivningsföretaget EY får en ny ledarduo. Det är två erfarna EY-medarbetare som tar över som vd respektive Sverigechef för EY i Sverige. Till ny vd har styrelsen för Ernst & Young AB valt Anna Svanberg och hon tillträder den 1 februari 2020. Ny Sverigechef är Magnus Kuchler som tillträdde den 14 september.

Presskontakt
Stina Gustafsson

EY, PR-chef och presskontakt i Sverige

Ansvarar för PR och medierelationer på EY i Sverige. Samhällsintresserad i allmänhet, intresserad av medier i synnerhet.

Revisions- och rådgivningsföretaget EY får en ny ledarduo. Det är två erfarna EY-medarbetare som tar över som vd respektive Sverigechef för EY i Sverige. Till ny vd har styrelsen för Ernst & Young AB valt Anna Svanberg och hon tillträder den 1 februari 2020. Ny Sverigechef är Magnus Kuchler som tillträdde den 14 september.

Anna Svanberg är partner och auktoriserad revisor, och har arbetat på EY sedan 2002. Anna tillträder som vd den 1 februari 2020 och kommer vara extern talesperson för EY:s svenska verksamhet. Hon har främst jobbat med EY:s noterade revisionskunder och fokuserar på kunder inom Private Equity samt Life Science. Anna är också en del av EY:s Family Enterprise-team som stöttar ägare och deras familjer i Sverige och Norden.

Magnus Kuchler har tillträtt som Sverigechef den 14 september 2019. Magnus är partner och leder EY:s marknadssegment för Advanced Manufacturing & Mobility (AM&M) i Norden samt är en del av den nordiska ledningen. Som Sverigechef kommer han fokusera på internt arbete med organisation och medarbetarna, men också att implementera EYs nya globala strategi i Sverige. Magnus började på EY 1997 som managementkonsult. Hans ansvar har varit att bygga upp EY:s Outsourcing Advisory-verksamhet och Magnus brinner för att skapa partnerskap samt samarbete mellan företag.

Förändringen i ledningen är en konsekvens av EY:s nya globala strategi som nu ska implementeras i Sverige. EY:s nuvarande vd Jonas Svensson fortsätter i sin roll som ansvarig för revisionsverksamheten i Sverige. EY:s tidigare Sverigechef Jesper Almström är numera Nordenchef för EY. Bakgrunden till den nya strategin är att omvärlden förändras och EY måste förändras med den. Därför anpassar EY strategin till nya förutsättningar, både i omvärlden och internt. Ambitionen är att leverera långsiktigt värde för kunder, medarbetare och samhälle.

För mer information, kontakta:
Stina Gustafsson, PR-chef för EY i Sverige, 073-3550631, stina.gustafsson@se.ey.com 

Om EY
EY är världsledande inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning. Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över. För att hålla våra löften till våra intressenter utvecklar vi ledare och medarbetare som arbetar i team över gränserna. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i. EY refererar till den globala organisationen samt kan avse en eller flera medlemsföretag i Ernst & Young Global Limited. Varje medlemsföretag utgör en egen juridisk person. http://www.ey.com/se