Press release

27 okt. 2021

De fajtas om att bli Svealands främsta entreprenör

Torsdagen den 4 november har entreprenörer från tio framgångsrika företag i Svealand chansen att prisas vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year. Bland finalisterna som gör upp om årets priser återfinns bland andra Gustav Eriksson från skidresorten Kläppen, e-handelsduon Mårten Eriksson och Adam Gillberg, Proteinbolaget samt Lena Schullström från Garderob i Sunne & Karlstad.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Relaterade ämnen EY Entrepreneur Of The Year

Torsdagen den 4 november har entreprenörer från tio framgångsrika företag i Svealand chansen att prisas vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year. Bland finalisterna som gör upp om årets priser återfinns bland andra Gustav Eriksson från skidresorten Kläppen, e-handelsduon Mårten Eriksson och Adam Gillberg, Proteinbolaget samt Lena Schullström från Garderob i Sunne & Karlstad. 

Efter en omfattande nomineringsprocess har det nu blivit dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. Tio entreprenörer från Svealand kommer göra upp om priserna i en regionfinal den 4 november. De entreprenörer som har chans att vinna regiontiteln och dessutom ta en plats i den nationella finalen i Stockholms stadshus är:

– Det ska bli så roligt att få hylla våra fantastiska finalister. Vi har framgångsrika entreprenörer från hela regionen, och därtill från en rad olika branscher. Det är alltifrån städartiklar och klädbutiker till tillverkning och proteinshakes. Gemensamt för alla våra finalister är att de arbetar synnerligen aktivt med hållbarhet i sina företag. Därtill har många lyckats hantera pandemins utmaningar genom en inspirerande uppfinningsrikedom, säger Martine Kahlin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Svealand.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott, samt SEB:s pris Bästa internationella tillväxt. Vinnarna i de sex regionfinaler som genomförs under november möts i den nationella finalen i Stockholm 2022. Vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets sociala entreprenör och Family Enterprise Award. Den nationella vinnaren av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year kommer att representera Sverige vid EY World Entrepreneur Of The Year i juni, där entreprenörer från cirka 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Vinnarna i region Svealand utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Linda Take, vd Mericon Sverige AB, Pauline Grindvall, grundare My Perfect Day AB, Fredrik Stenman, vd Inkubera, Camilla Carlgren Berg, Paloma AB, Louise Sköld, vd HT Hairextensions AB och Gerald Engström, grundare SystemAir AB samt Anders Wall, vd Dormy Golf & Fashion AB.

För mer information, vänligen kontakta: Martine Kahlin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Svealand, 070 2937416, martine.kahlin@se.ey.com.


Ny samarbetspartner

Till årets upplaga av EY Entrepreneur Of The Year inleder EY ett samarbete med den ideella organisationen Hand in Hand Sweden. Samarbetet grundar sig i en gemensam tro på entreprenörskapet som en avgörande kraft för att stärka individer och samhällen. Målsättningen med samarbetet är att ytterligare lyfta dagens och morgondagens entreprenörer.  

Information och pressrum: eoy.se