Press release

4 nov. 2021

De gör upp om titeln som Västsveriges främsta entreprenör

Torsdagen den 11 november har entreprenörer från tio framgångsrika företag i västra Sverige chansen att prisas vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year. Bland finalisterna som gör upp om årets priser återfinns bland andra Arta Mandegari och Salman Eskandari, grundare av läxtjänsten Albert, Märta Jansdotter Aguirre från Gröna gårdar AB och Niklas Hedin från Centiro Group AB.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Relaterade ämnen EY Entrepreneur Of The Year

Torsdagen den 11 november har entreprenörer från tio framgångsrika företag i västra Sverige chansen att prisas vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year. Bland finalisterna som gör upp om årets priser återfinns bland andra Arta Mandegari och Salman Eskandari, grundare av läxtjänsten Albert, Märta Jansdotter Aguirre från Gröna gårdar AB och Niklas Hedin från Centiro Group AB. 

Efter en omfattande nomineringsprocess är det dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. Tio entreprenörer från Västsverige kommer göra upp om priserna i en regionfinal i Göteborg den 11 november. De entreprenörer som har chans att vinna regiontiteln och dessutom ta en plats i den nationella finalen i Stockholms stadshus är:

– Vilket hett entreprenörsklimat vi har! Än en gång har vi fått ta del av inspirerande resor från hela regionen, som till slut resulterade i ovanstående, riktigt starka, finalfält. Det är därtill en bra mix av både branscher och hemorter, där samtliga kan gå hela vägen och ta hem den nationella titeln, säger Sofia Ström, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Väst.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott, samt SEB:s pris Bästa internationella tillväxt. Vinnarna i de sex regionfinaler som genomförs under november möts i den nationella finalen i Stockholm 2022. Vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets sociala entreprenör och Family Enterprise Award. Den nationella vinnaren av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year kommer att representera Sverige vid EY World Entrepreneur Of The Year i juni, där entreprenörer från cirka 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Vinnarna i region Väst utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Johan Trouvé, vd Västsvenska Handelskammaren, Magnus Larsson, grundare Pincho Nation AB, Malin Persson, styrelseproffs och vd Accuracy AB, Victor Halvarsson, grundare och vd Vanbruun AB, Magnus Dafgård, vice vd Gunnar Dafgård AB, Klementina Österberg, vd GU Ventures samt Agneta Olsson, vd Almi Väst.

För mer information, vänligen kontakta: Sofia Ström, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Väst, 031 63 63 97, sofia.strom@se.ey.com

Ny samarbetspartner

Till årets upplaga av EY Entrepreneur Of The Year inleder EY ett samarbete med den ideella organisationen Hand in Hand Sweden. Samarbetet grundar sig i en gemensam tro på entreprenörskapet som en avgörande kraft för att stärka individer och samhällen. Målsättningen med samarbetet är att ytterligare lyfta dagens och morgondagens entreprenörer.  

Information och pressrum: eoy.se

Pressinbjudan
Varmt välkommen att följa regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year på plats i Göteborg. Efter galakvällen finns möjlighet att intervjua vinnarna, övriga finalister, juryn samt talespersoner från EY. Kontakta Isabel B Stacey, projektledare för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige, isabel.bergstrom.stacey@se.ey.com

Datum: Torsdag 11 november
Plats: Elite Park Avenue
Starttid: 17.00