Press release

12 nov. 2021

Galafinal – de kan utses till Stockholms främsta entreprenör

Fredagen den 19 november har entreprenörer från tio framgångsrika företag i Stockholmsområdet chansen att prisas vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year. Bland finalisterna som gör upp om årets priser återfinns bland andra Nina Wennerström från agenturen We Sport, Jan Erik Larsson och Alan O´Connell från Camfil samt Ilija Batljan från SBB.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Relaterade ämnen EY Entrepreneur Of The Year

Fredagen den 19 november har entreprenörer från tio framgångsrika företag i Stockholmsområdet chansen att prisas vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year. Bland finalisterna som gör upp om årets priser återfinns bland andra Nina Wennerström från agenturen We Sport, Jan Erik Larsson och Alan O´Connell från Camfil samt Ilija Batljan från SBB. 

EEfter en omfattande nomineringsprocess har det blivit dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. Tio entreprenörer från Stockholmsområdet kommer göra upp om priserna i en regionfinal i Stockholm den 19 november. De entreprenörer som har chans att vinna regiontiteln och dessutom ta en plats i den nationella finalen i Stockholms stadshus är:

  • Alexander Stendahl, InfoSolutions, Vallentuna
  • Ilija Batljan, SBB, Stockholm
  • Behrooz och Behrang Gilanpour, Mellifiq (Ozone Tech Systems), Stockholm
  • Leyla Sarac och Virpal Singh, Digitaltolk (Digital Interpretations Scandinavia AB), Stockholm
  • Stefan Jansson, Polarium, Stockholm
  • Karl Andersson, Matsmart, Stockholm
  • Nina Wennerström, We Sport, Stockholm
  • Jan Erik Larsson och Alan O´Connell, Camfil, Trosa
  • Erik Martinson och Björn Lind, Svea Solar (Svea renewable solar AB), Solna
  • Petra Ringström, Steamery, Stockholm

– Vilket finalfält! En spännande blandning av branscher, vars entreprenörer har en viktig sak gemensamt; arbetet med en hållbar affärsmodell. Pandemin har varit tuff för alla entreprenörer, och det är kanske viktigare än någonsin att rikta strålkastarljuset mot de som inspirerar och levererar. Målet är att bidra till ett ännu varmare entreprenörsklimat, och att få fler att våga slå upp portarna till sin egen verksamhet, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Stockholm.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott, samt SEB:s pris Bästa internationella tillväxt. Vinnarna i de sex regionfinaler som genomförs under november möts i den nationella finalen i Stockholm 2022. Vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets sociala entreprenör och Family Enterprise Award. Den nationella vinnaren av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year kommer att representera Sverige vid EY World Entrepreneur Of The Year i juni, där entreprenörer från cirka 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Vinnarna i region Stockholm utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Pernilla Ramslöv, vd och grundare, NOX Consulting AB, Kristina Lindhe, vd och grundare, The Lexington Company, Patrik Andersson, entreprenör och investerare, Serneke Group, Noel Abdayem, vd och grundare, The Humble Co. AB, Douglas Roos, styrelseordförande, VO2 Capital och Siduri Poli, entreprenör och medgrundare, Changers Hub.

Ny samarbetspartner

Till årets upplaga av EY Entrepreneur Of The Year inleder EY ett samarbete med den ideella organisationen Hand in Hand Sweden. Samarbetet grundar sig i en gemensam tro på entreprenörskapet som en avgörande kraft för att stärka individer och samhällen. Målsättningen med samarbetet är att ytterligare lyfta dagens och morgondagens entreprenörer.  

Information och pressrum: eoy.se