Press release

5 okt. 2022

EY klättrar på listan över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland unga

Enligt Young Professional Attraction Index 2022 klättrar EY till plats 7. Förra året var EY 23:a på listan och är nu för första gången topp 10 i Sverige. Det som EY ser attraherar unga är bland annat EY:s hybrida arbetsmodell och möjligheten att jobba med komplexa utmaningar där en mix av medarbetare behövs med olika kompetenser.

Presskontakt
Stina Gustafsson

EY, PR-chef och presskontakt i Sverige

Ansvarar för PR och medierelationer på EY i Sverige. Samhällsintresserad i allmänhet, intresserad av medier i synnerhet.

Enligt Young Professional Attraction Index 2022 klättrar EY till plats 7. Förra året var EY 23:a på listan och är nu för första gången topp 10 i Sverige. Det som EY ser attraherar unga är bland annat EY:s hybrida arbetsmodell och möjligheten att jobba med komplexa utmaningar där en mix av medarbetare behövs med olika kompetenser.

Årligen genomför Academic Work i samarbete med Kantar Sifo undersökningen Young Professional Attraction Index (YPAI). Syftet är att förstå vad som tilltalar och attraherar ”young professionals”, vilket är studenter och akademiker i början av karriären. Enligt årets undersökning visar företagen på topplistan att jobbsäkerhet, bra rykte och ekonomisk stabilitet är viktiga faktorer vid valet av arbetsgivare.

Årets undersökning har 5267 respondenter och rankar IKEA, Microsoft och Tesla högst. EY klättrar 16 placeringar till en 7:e plats. EY är också branschbäst bland företag inom ”professional services”, alltså rådgivnings- och konsulttjänster.

– Vi är mycket stolta och glada över att vi klättrar mycket på listan och att vi även är branschbäst. Det är extra roligt att vi som arbetsgivare inom professional services hamnar högt upp, eftersom vi konkurrerar med många konsumentnära och välkända företag. Det som gör att många attraheras av EY är till viss del vår hybrida och flexibla arbetsmodell, där medarbetarna själva avgör var och när man vill arbeta. Vi ser också att många lockas av att vi har många spännande kunduppdrag som kräver en mix av medarbetare med olika erfarenheter, personligheter och kompetenser, säger Anna Svanberg, vd och partner på EY i Sverige.

EY fortsätter att rekrytera många nya medarbetare
EY i Sverige går bra och fortsätter att satsa på att attrahera samt behålla nya medarbetare. Strax över 400 nya medarbetare började i augusti och av den var fyra av fem nyexaminerade. Nu har EY börjat sökande efter nya medarbetare som kan börja i augusti 2023 och det finns flera lediga tjänster ute inom alla affärsområdena. Till dessa tjänster söker EY medarbetare som är nyexaminerade eller med något års arbetslivserfarenhet. Läs mer om karriärmöjligheter på EY.

Topp 10: Young Professional Attraction Index 2022

1.     IKEA
2.     Microsoft
3.     Tesla
4.     Volvo Cars
5.     Google
6.     Spotify
7.     EY
8.     Apple
9.     Volvo Group
10.  Alfa Laval

Hela undersökningen finns tillgänglig på ypai.se