Press release

15 juni 2023

EY i Sverige har utnämnt nya partners

EY fortsätter att satsa på tillväxt, utveckling av tjänster och karriärutveckling för medarbetarna. EY har utsett 11 nya partners och nästan hälften är kvinnor.

Presskontakt
Anna Svanberg

EY Sverige, vd, auktoriserad revisor och Assurance Partner

Vd och revisionspartner som sedan 2002 har erfarenhet av revisioner i globala, noterade bolag.

EY fortsätter att satsa på tillväxt, utveckling av tjänster och karriärutveckling för medarbetarna. EY har utsett 11 nya partners och nästan hälften är kvinnor.

EY:s tillväxt gör det möjligt att erbjuda medarbetarna nya karriärmöjligheter och att bli partner är en viktig milstolpe i karriären. Från och med juli välkomnar EY i Sverige 11 nya partners.

- Stort grattis till alla nya partners i Sverige. Jag är mycket stolt över att se att 11 medarbetare nu tar nästa steg i sin karriär och blir partners. De har tydligt visat sin potential och sin förmåga att bli utmärkta ledare. Bakom vår framgång finns ledare som vill bidra till att fortsätta utveckla EY och skapa långsiktigt värde för våra kunder, medarbetare och samhället, säger Anna Svanberg, vd och partner för EY i Sverige.

EY fortsätter att öka andelen kvinnor som är partners och i juli kommer 28 procent vara kvinnor. Det är fem kvinnor som utnämnts till nya partners i Sverige. Andelen nya kvinnliga partners är den högsta under de senaste fem åren. EY arbetar långsiktigt med att förbättra jämställdheten på ledarskapsnivå. Det omfattar åtgärder som exempelvis planer för rekrytering och befordringar, karriärsamtal och mentorskap.

- Det är positivt att det går åt rätt håll, men vi vill självklart ha en ännu snabbare förändring och har de senaste åren satt ännu mer fokus på detta område. Vi strävar efter en så jämn könsfördelning som möjligt bland våra partners, bland annat genom att ständigt arbeta för att utveckla våra framtida ledare – såväl manliga som kvinnliga. Vi är långt ifrån nöjda och ser detta som ett långsiktigt arbete med att öka jämställdheten ytterligare, säger Anna Svanberg.

Följande personer har utsetts till partners från och med 1 juli 2023 (namn, affärsområde, kontor):

David Asplund, Consulting, Stockholm 
Ylva Bergström, Consulting, Stockholm 
Hanna Fehland, Assurance, Malmö 
Mattias Gamlén, Assurance, Gislaved 
Micaela Karlsson, Assurance, Helsingborg 
Clemens Mader, Tax, Malmö 
Erik Mauritzson, Assurance, Malmö 
Setareh Moradi, Assurance, Stockholm 
Tonie Persson, Tax, Malmö 
Martin Sandgren, Markets & Business Development, Göteborg 
Siri Söderström, Consulting FSO, Stockholm