Persbericht

21 feb. 2024 Diegem, BE

Topfamilies in de schijnwerpers: Sioen, VPK Group en Ziegler in de race voor de ‘Family Business Award of Excellence®’ 2024

EY organiseert jubileum editie van prestigieuze award.

Perscontact
Christophe Ballegeer

EY België Brand, Marketing and Communications Director

PR & Communications EY België

  • Dit jaar viert EY een mijlpaal met de 10e editie van de prestigieuze ‘Family Business Award of Excellence®’, in samenwerking met De Tijd & L’Echo, BNP Paribas Fortis, WorxInvest, FBN Belgium en GUBERNA.
  • De genomineerde familiebedrijven om de prijs in de wacht te slepen zijn: Sioen, VPK Group en Ziegler.
  • De prijs zal op 26 maart uitgereikt worden door juryvoorzitter Guido Vanherpe, CEO La Lorraine Bakery Group.

Eric Van Hoof, partner bij EY onderstreept het belang van deze erkenning: "Als verantwoordelijke voor de divisie familiebedrijven ben ik diep onder de indruk van de cruciale rol die deze bedrijven spelen in onze economie. Familiebedrijven vormen niet alleen de ruggengraat van werkgelegenheid, maar ze zijn ook onmisbaar voor duurzame groei en welvaart. Hun toegevoegde waarde strekt verder dan alleen financiële winst; ze dragen bij aan de sociale en economische ontwikkeling van onze samenleving. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe Sioen, VPK Group en Ziegler zich onderscheiden door hun toewijding aan de familiewaarden, hun visie op lange termijn, en hun vermogen om banen te creëren en te behouden. Ik feliciteer hen van harte voor hun bekroning tot finalist en hun groeipad tot nu toe.”
 

De genomineerde familiebedrijven voor de ‘Family Business Award of Excellence®’ 2024

Sioen

Sioen is een gediversifieerde groep, met een uitgebreid portfolio activiteiten en producten zoals spinnen, weven, coaten van technisch textiel, confectie van kledij en productie van fijnchemicaliën. Sioen Industries werd in 1960 opgericht door Jean-Jacques Sioen maar gaat terug tot een textieltraditie die begon in 1907 toen Adolf Sioen een weverij met de naam Sioen-Sabbe oprichtte. Vandaag wordt de groep die 6.000 werknemers telt in meer dan 20 landen en een een omzet heeft van € 730 miljoen geleid door de derde en de vierde generatie. De groep is een wereldmarktleider op het vlak van gecoat technisch textiel en professionele beschermkleding.
 

VPK Group

VPK Group is een toonaangevende verpakkingsgroep die sinds 1935 is uitgegroeid van een lokale speler tot een internationale leverancier van duurzame verpakkingsoplossingen in golfkarton, massief karton en buizen & hoekbeschermers. De verpakkingen zijn 100% recycleerbaar en biologisch afbreekbaar en zijn hoofdzakelijk geproduceerd op basis van papier wat zorgt voor een circulair businessmodel. De aanhoudende groei van VPK Group is vooral het resultaat van haar langetermijnvisie en engagement voor duurzaamheid, zowel ecologisch als economisch. Vandaag wordt VPK Group geleid door de derde en vierde generatie. De groep stelt meer dan 7.000 mensen in dienst in 20 landen en draait een omzet van € 1,9 miljard.
 

Ziegler

De Ziegler groep startte haar activiteiten in 1908 in Brussel en is sindsdien uitgegroeid tot een marktleider in duurzaam multimodaal transport en logistiek. De activiteiten omvatten wegtransport, lucht- en zeetransport, opslag en logistiek, evenals douane-inklaring en multimodaal transport via binnenvaart en spoor). Met meer dan 3.200 medewerkers wereldwijd beschikt Ziegler over een dicht netwerk van 156 vestigingen in meer dan 16 landen en een krachtig netwerk van exclusieve agenten. In tegenstelling tot 's werelds grootste transportgroepen heeft de Ziegler Group er altijd naar gestreefd om een 100% familiebedrijf op menselijke schaal te blijven. Deze configuratie zorgt voor flexibiliteit in het beslissingsproces en diensten op maat voor de klant. De groep wordt op dit ogenblik geleid door de derde en de vierde generatie en heeft een omzet van meer dan € 740 miljoen in België en Frankrijk.
 

De ‘Family Business Award of Excellence®

De ‘Family Business Award of Excellence® - Sustainable entrepreneurship across generations‘ erkent en beloont familiebedrijven die uitblinken in deugdelijk bestuur in zowel de familie als in het bedrijf, in de visie en het behoud van de familiewaarden, in de waardecreatie en overdracht van de ondernemerszin over de generaties heen, in communicatie en in maatschappelijk engagement.

De laureaat van dit jaar vervoegt deze eregallerij: Decospan (2023), Spaas Kaarsen (2022) Cartamundi (2020), Duvel Moortgat (2019), SIPEF (2018), Vandersanden Group (2017), La Lorraine Bakery Group (2016), Reynaers Aluminium (2015) en Cosucra (2014).

Meer informatie vindt u op https://www.ey.com/nl_be/family-business.