Persbericht

19 jul. 2019 Hasselt, BE

EY België opent nieuw kantoor op de toonaangevende Corda Campus en mikt in Limburg op verdubbeling van aantal medewerkers

EY heeft ambitieuze groeiplannen in de regio Limburg en verhuist eind dit jaar van haar huidige locatie aan de Herkenrodesingel naar Corda Campus, de toonaangevende tech site die een bruisende community vormt van start-ups, scale-ups, corporates en studenten.

Perscontact
Christophe Ballegeer

EY België Brand, Marketing and Communications Director

PR & Communications EY België

  • EY in Limburg verhuist eind dit jaar naar de Corda Campus, het ondernemende hart van de Limburgse economie.

EY heeft ambitieuze groeiplannen in de regio Limburg en verhuist eind dit jaar van haar huidige locatie aan de Herkenrodesingel naar Corda Campus, de toonaangevende tech site die een bruisende community vormt van start-ups, scale-ups, corporates en studenten. Zo’n 35 medewerkers van EY zullen tegen eind dit jaar hun intrek nemen in de gloednieuwe kantoren, die ook fungeren als satellietkantoren voor alle medewerkers. Op deze manier speelt EY in op de nieuwe werktrends, waarbij werknemers steeds meer nood hebben aan flexibiliteit. EY voorziet de volgende jaren het personeelsaantal te verdubbelen tot een 60-tal collega’s.

Arne Smeets, verantwoordelijke partner voor de regio Limburg: “We hebben gekozen om ons verder te verankeren in Limburg en met Corda Campus kiezen we bewust voor het ondernemend hart van de Limburgse economie en treden we toe tot een bijzondere business community waarin alles draait om kennis, netwerking en kruisbestuiving. De visie van Corda Campus ligt in lijn met ons bedrijf, aangezien innovatie, technologie, community, ondernemerschap en co-creatie belangrijke pijlers zijn.”

De verhuis naar de bruisende Corda Campus kadert in een nieuwe manier van werken en alles werd ontworpen volgens het “activity based working” principe waarbij er nog ruimte is voor verdere uitbreiding. De bureaus worden ingedeeld om kennisdeling, samenwerking en creativiteit te stimuleren. Er komen namelijk verschillende type werkplekken die medewerkers en cliënten de opportuniteit geven om de meest aangewezen werkplek uit te kiezen in functie van de uit te voeren taken.

Het nieuw kantoor op Corda Campus - met een oppervlakte van zo’n 1.000 m² - ligt centraal in de Euregio en is uitstekend ontsloten. Grenzend aan de baan Hasselt-Eindhoven en op een boogscheut van de autosnelwegen E313 en E314 kan je op elk moment snel alle richtingen uit. De vlotte bereikbaarheid was een belangrijk argument, het treinstation en een grote bushub liggen praktisch voor de deur. Vanwege de verwachte belangrijke werken op de Ring van Brussel en Antwerpen de komende 10 jaar zal het kantoor in Hasselt zeer aantrekkelijk zijn voor de EY collega’s die op een afstand van ± 50 km werken.

Stefan Olivier, partner EY, ziet de nieuwe locatie in Hasselt als een extra troef in de war for talent en dienstverlening voor cliënten: “Limburg telt heel wat creatieve, innoverende ondernemers en we verwachten heel veel van de kruisbestuiving tussen onze medewerkers en de diverse start-ups en ondernemingen die op Corda Campus gevestigd zijn. De volgende jaren willen we onze aanwezigheid op Corda Campus verder uitbouwen en nog meer toptalenten aantrekken dankzij onze nauwe relaties met UHasselt en zo als kennishub fungeren voor onze medewerkers en cliënten in Limburg.”

“Wij zijn trots dat we een wereldspeler zoals EY die reeds jarenlang verankerd is in Limburg mogen verwelkomen op Corda Campus. Het toont aan dat grote en kleine bedrijven elkaar vinden in onze Corda community, van elkaar leren en samen zorgen voor economische groei in onze regio. zegt Raf Degens, Algemeen Directeur Corda Campus.

Lokale verankering dankzij nieuw partnership met Pukkelpop

EY is reeds actief in Limburg met een kantoor sinds 1976 en zet verder in op haar regionale verankering dankzij het recent partnership met het muziekfestival Pukkelpop in het kader van employer branding. Een partnership met Pukkelpop is voor EY een heel natuurlijke fit wanneer we kijken naar het DNA van onze organisatie. Net als een muziekfestival waar diversiteit en passie centraal staan, is ook EY een geëngageerde community waar talent in de spotlight wordt gezet.

Bij EY staan mensen, talent, persoonlijkheid en authenticiteit centraal. Het zijn net die waarden die we ook terugvinden bij Pukkelpop. We slaan daarom graag de handen in elkaar om dat talent in de spotlight te zetten en een geëngageerd publiek te inspireren en te entertainen tijdens het festival.