Persbericht

25 okt. 2018 Antwerpen, BE

EY lanceert wavespace, een innovation center in Antwerpen

EY wavespace™ in Antwerpen biedt klanten toegang tot essentiële expertise en kennis over specifieke technologieën, zoals cyberveiligheid, data & analytics en agile finance, en opkomende technologieën, zoals robotic process automation en blockchain.

Perscontact
Christophe Ballegeer

EY België Brand, Marketing and Communications Director

PR & Communications EY België

  • EY lanceert een innovation center van 1200 m² in Antwerpen - wavespace - om bedrijven te helpen innoveren en hun activiteiten om te vormen tot groeiopportuniteiten in België en erbuiten
  • De wavespace in Antwerpen zal deel uitmaken van het EY wavespace™ netwerk van globale groei en innovatiecentra.

EY wavespace™ in Antwerpen biedt klanten toegang tot essentiële expertise en kennis over specifieke technologieën, zoals cyberveiligheid, data & analytics en agile finance, en opkomende technologieën, zoals robotic process automation en blockchain. Het is belangrijk om proceskennis, technologie en ontwikkelingen binnen de sector samen te brengen in een omgeving die optimaal is ingericht voor discussies over disruptie, opportuniteiten en innovatie.

EY wavespace™ Antwerp spitst zich toe op disruptieve technologieën en helpt klanten innovatief te denken en te focussen op open innovatie, agile finance, cyberveiligheid, supply chain en intelligente automatisering. Het centrum wil de inzichten van EY in disruptieve technologieën combineren met een grondige kennis van de activiteit en ervaring op de markt.

Patrick Rottiers, Country Managing Partner bij EY Belgium, zegt: “België is strategisch gelegen in het hart van Europa voor onze investering in dit nieuwe wavespace center. Wij denken dat wavespace zal bijdragen tot een grotere digitale ‘agility’ nu ons land een innovatiegedreven economie wil ontwikkelen. Onze EY wavespace centers, die zich elk specifiek richten op marktspecifieke technologieën en bedrijfstakken, tonen ook aan hoe EY evolueert van een traditionele professionele dienstverlener naar een bedrijf dat toonaangevend is in digitale oplossingen.”

Bedrijven helpen om aan te knopen met groei dankzij technologie en samenwerking wereldwijd

EY wavespace™ Antwerp is naadloos verbonden met alle EY wavespace™ centers wereldwijd om een wereldwijde samenwerking in het wavespace netwerk mogelijk te maken. EY heeft nu 18 centers, onder andere in Silicon Valley, Parijs, Shanghai, New York, Madrid en Berlijn.

Het multifunctionele concept van het center in Antwerpen omvat een designstudio, een showcase, een labo/incubator en een workshopomgeving met alle nodige faciliteiten. Naast de samenwerking met start-ups zal EY wavespace™ Antwerp zich ook toespitsen op het verlenen van diensten aan zijn klanten in verband met agile finance, supply chain en cyberveiligheid.

Het wavespace team biedt een ruime waaier aan vaardigheden die nodig zijn om klanten te ondersteunen op het vlak van open innovatie, cyberveiligheid en SAP. Het team heeft ook veel ervaring in design thinking voor start-ups, wat innovatie vergemakkelijkt.

EY wavespace is een plek om kennis te maken met digitale innovatie

Wavespace toont digitale ontwikkelingen in de praktijk aan de hand van showcases en workshops. Tijdens die sessies kunnen organisaties ontdekken wat nieuwe technologieën, zoals data analytics, agile finance, blockchain of robotics, kunnen betekenen voor hun bedrijf. Samen met een team van bedrijfsstrategen, ontwerpers en datawetenschappers werken ze aan concrete oplossingen voor bedrijfs- of sectorspecifieke problemen.

In samenwerkende werkplekken brengt EY multidisciplinaire talenten, vaardigheden en inzichten samen uit alle servicelines van EY. Onze klanten kunnen er samen met onze medewerkers praktische oplossingen bedenken voor reële problemen, ondersteund door nieuwe technologie en connectiviteit die bedoeld is om nieuwe en betere manieren van denken en werken mogelijk te maken.

Bedrijven kunnen samenwerken met EY in de wavespace centers – gaande van eendaagse initiatieworkshops tot langeretermijnprojecten – of in pop-upcenters bij de klanten ter plaatse, waar ze werken met EY professionals om oplossingen te ontdekken en mee te werken aan de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen en commerciële opportuniteiten.