Persbericht

22 mrt. 2022 Diegem, BE

Spaas Kaarsen wint de ‘Family Business Award of Excellence’ 2022

EY Belgium organiseert 8ste editie van deze prestigieuze award.

Perscontact
Christophe Ballegeer

EY België Brand, Marketing and Communications Director

PR & Communications EY België

  • Spaas Kaarsen is bekroond als Belgisch ambassadeur van de ‘Family Business Award of Excellence®’ 2022.
  • Deze prestigieuze prijs beloont sinds 8 jaar de meest voorbeeldige familiebedrijven van het land en wordt uitgereikt door EY, in samenwerking met FBN Belgium, Guberna, BNP Paribas Fortis en Mediafin.
  • Gaasch Packaging en Nelissen Steenfabrieken waren de andere laureaten.

EY organiseert de ‘Family Business Awards of Excellence®’ sinds 2014. De prijs zet Belgische familiebedrijven in de kijker die uitblinken in deugdelijk bestuur in zowel de familie als in het bedrijf, in de visie en het behoud van de familiewaarden en in de overdracht van de ondernemerszin over de generaties heen. Ook communicatie, duurzame groei en maatschappelijk engagement zijn belangrijke criteria die de jury in acht neemt voor het toekennen van de prijs.

De  jury met vertegenwoordigers uit vooraanstaande Belgische familiebedrijven, oordeelde dat Spaas Kaarsen het beste en op de meest evenwichtige manier beantwoordde aan alle criteria.

Eric Van Hoof, Partner bij EY en verantwoordelijk voor de divisie familiebedrijven, licht toe: “Met de Family Business Award of Excellence® willen we de familiebedrijven in ons land lauweren want familiebedrijven vormen de motor van onze economie, ze zorgen voor de nodige continuïteit. Gaasch Packaging, Nelissen Steenfabrieken en Spaas Kaarsen zijn alle drie mooie voorbeelden van duurzaam familiaal ondernemerschap die we moeten koesteren. Spaas Kaarsen zal als 5de generatie van een familie die naar de toekomst durft te kijken op zeer lange termijn, een mooie ambassadeur zijn van de Family Business Awards of Excellence®”.

Guido Vanherpe, CEO van La Lorraine Bakery Group (laureaat 2016) en voorzitter van de jury licht de keuze verder toe: “Spaas Kaarsen heeft een duidelijke familiale visie ontwikkeld rond waar de familie voor staat en hoe ze deze visie doorvoert in het reilen en zeilen van het familiebedrijf. De actieve familieleden hebben een sterke ondernemersgeest en verantwoordelijkheidszin en hebben zich laten omringen door sterke externe bestuurders. De overdracht en overgang van vierde naar vijfde generatie werd tijdig en visionair aangepakt. Spaas Kaarsen heeft een duidelijk en éénduidig leiderschap en strategie die berust op het focussen op de juiste, zorgvuldig gekozen geografische markten en klantensegmenten en het uitbouwen van e-commerce applicaties. Tenslotte differentieert Spaas Kaarsen zich ook met haar duurzaam ondernemerschap.”

Spaas Kaarsen treedt nu toe tot de internationale club van familiebedrijven die in de 20 landen waar EY de award organiseert, de trofee in de wacht sleepten.

Spaas Kaarsen: Belgisch ambassadeur van de ‘Family Business Awards of Excellence®’ 2022

Sinds het ontstaan als een kleine, lokale kaarsenfabrikant in 1853 in het Limburgse Hamont, is Spaas uitgegroeid tot een van de belangrijkste Europese spelers op de markt van de kaarsen, vandaag onder leiding van de vijfde generatie. Met meer dan 320 medewerkers en een gestage groei van de omzet tot meer dan € 92 miljoen is Spaas niet alleen marktleider in België, maar ook een gerespecteerde leverancier met een sterke basis in Europa. Naast de productie-eenheid in Hamont is er ook een fabriek in Polen en is er een salesorganisatie gericht op Europa. Als bedrijf wil Spaas Kaarsen mensen inspireren om een vleugje warmte toe te voegen aan het leven van elke dag.

Lijst van de Belgische ambassadeurs van de ‘Family Business Awards of Excellence®’.

Spaas Kaarsen is de achtste naam op het lijstje van winnaars van de afgelopen jaren met CartaMundi (2020), Duvel Moortgat (2019), Sipef (2018), Vandersanden Group (2017), La Lorraine Bakery Group (2016), Reynaers Aluminium (2015) en Cosucra (2014).

Jury

De juryleden van de “Family Business Awards of Excellence®” zijn:

  • Guido Vanherpe, voorzitter van de jury en CEO La Lorraine Bakery Group; Ambassadeur van de Family Business Awards of Excellence® in 2016
  • Christ’l Joris, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Etap
  • Catherine Noël, Lid van de Raad van bestuur van NMC
  • Bernard Haspeslagh, COO Ardo
  • Isabel Albers, redactiedirecteur De TIJD / L’Echo