Persbericht

26 okt. 2022 Diegem, BE

Equine Care Group, FEops en Silverfin genomineerden voor ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2022

EY geeft voor de 17de keer snelgroeiende ondernemingen een duwtje in de rug.

Perscontact
Christophe Ballegeer

EY België Brand, Marketing and Communications Director

PR & Communications EY België

  • Dit jaar organiseert EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, voor de 17e keer de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’.
  • De finalisten zijn Equine Care Group (Lummen), FEops (Gent) en Silverfin (Gent).
  • De prijs zal op dinsdag 6 december uitgereikt worden tijdens de awardceremonie van ‘Onderneming van het Jaar®’


Met de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’, wil de Vlaamse regering groeibedrijven in de kijker zetten die de afgelopen jaren een mooi groeiparcours hebben afgelegd. Dit jaar zal de prijs voor de 17e keer worden uitgereikt. Deze award en diens ‘grote broer’ ‘Onderneming van het Jaar®’ zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot de prestigieuze prijzen die ze vandaag de dag zijn. Een professionele jury, onder het voorzitterschap van Hans Crijns, Professor aan Vlerick Business School, beoordeelt de genomineerden aan de hand van verschillende criteria, waaronder het potentieel om in de toekomst ‘Onderneming van het Jaar®’ te worden.

“Al 17 jaar geeft EY met de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ een duwtje in de rug van ambitieuze, snelgroeiende ondernemingen. Zij vormen de economie van morgen – én die van vandaag – en spelen een belangrijke rol in de creatie van jobs en welvaart. Het voorbije jaar heeft de energiecrisis en de inflatie heel wat bedrijven onder druk gezet en voor uitdagingen geplaatst. EY wil met de prestigieuze award deze talentvolle bedrijven motiveren om verder te blijven investeren en vernieuwen, met als doel om (verder) internationaal door te groeien. De drie genomineerden Equine Care Group, FEops en Silverfin hebben hun ondernemingsspirit laten zien met hun dosis moed, creativiteit en doorzettingsvermogen. We zijn ervan overtuigd dat zij ook andere startende bedrijven stimuleren om verder te stuwen”,aldus Stefan Olivier, vennoot EY België.

De opvolger van het Deliverect, de winnaar van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2021, zal bekendgemaakt worden op dinsdag 6 december 2022. De award zal uitgereikt worden in het kader van de 28e editie van de ‘Onderneming van het Jaar®’ waarvoor n Agristo, Aliaxis, Galloo en Vandewiele zijn genomineerd.

De leden van de jury vindt u hier.

Meer info over de Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar 2022 kan u vinden op de website.

Volg Onderneming van het Jaar® op social media via #OVHJ22.