Persbericht

19 december 2022 Amsterdam, NL

EY sponsor van Nederlands Blazers Ensemble

EY sponsort het Nederlands Blazers Ensemble omdat muziek verbindt en je venster op de wereld vergroot.

Perscontact
Toby Ellson

EY Nederland Woordvoerder

Related topics Sponsorships
  • EY sponsort het Nederlands Blazers Ensemble omdat wij geloven dat kunst en cultuur een belangrijke bijdrage leveren aan een betere wereld.
  • We omarmen speciaal de voorstellingen ‘Concert in de vorm van een peer’ en ‘Jamaica’.

EY gelooft dat muziek mensen verbindt en je venster op de wereld verbreedt. Met de sponsoring van deze twee voorstellingen bieden we onze relaties en onze mensen de mogelijkheid om ergens in het land inspiratie op te doen. Juist door te kiezen voor twee totaal verschillende voorstellingen bieden we een breed pallet en laten we zien wat het NBE doet. Zoals artistiek leider Bart Schneemann zegt over het NBE: “Wij houden ervan muziek te spelen uit alle windstreken en van alle tijden, en zo alle muziekstijlen met elkaar te verbinden. In elke voorstelling proberen wij de kracht van al die prachtige noten te gebruiken om een verhaal te vertellen. Een verhaal dat u zal ontroeren, verbazen en op andere gedachten zal brengen.”

Over de voorstellingen

Concert in de vorm van een peer is een voorstelling over het leven van de componist Erik Satie, meester van het absurdisme, maar ook meester van de meest intieme, sensitieve muziek.

Het is een typisch NBE programma met prachtige arrangementen, absurdistische filmbeelden, teksten, veel ‘op het verkeerde been’ en beaucoup d’humour.

In Jamaica speelt het NBE een voorstelling geïnspireerd op hun bezoek aan dit prachtige eiland. De blazers hebben daar samen met de lokale muzikanten en jonge talenten muziek gemaakt. Tijdens de voorstellingen door Nederland speelt het NBE samen met Jamaicaanse muzikanten en wordt contact gemaakt met muzikanten die vanaf het eiland geprojecteerd op een groot scherm live samenspelen met de Blazers.

Over EY

EY is wereldwijd actief in het geven van financiële inzichten en diensten aan klanten en de samenleving. EY draagt bij aan het creëren van langetermijnwaarde en aan het vertrouwen in de kapitaalmarkten. Bij EY in Nederland werken circa 5.000 professionals vanuit 14 kantoren.

Over het Nederlands Blazers Ensemble (NBE)

Het NBE is een groep van ruim 20 ondernemende en betrokken topmusici die ook over de landsgrenzen muzikale verbindingen aangaat en altijd op is zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen. Met haar voorstellingen wil het NBE een muzikaal verhaal vertellen dat er toe doet en dat mensen met elkaar verbindt. Voor het NBE is wereldmuziek net zo belangrijk als klassieke muziek. Excelleren op topniveau, enthousiast speelplezier, programma’s die zijn ingebed in de actualiteit en het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert zijn de kenmerken waarmee het NBE zich onderscheidt.