Persbericht

18 juni 2024 Amsterdam, NL

Genomineerden voor EY Entrepreneur of the Year verkiezingen zijn bekend!

Dit jaar 28e editie ondernemersprijs.

Perscontact
Toby Ellson

EY Nederland Woordvoerder

  • Twaalf veelbelovende, snelgroeiende en innovatieve ondernemers strijden voor de Entrepreneur Of The Year award in twee categorieën.
  • Marktleiders die zich kenmerken door hun innovatieve aanpak, visionaire leiderschap, durf, financiële robuustheid en aanpassingsvermogen.
     

De genomineerden voor de titel ‘EY Entrepreneur Of The Year 2024’ zijn bekend. Job van der Voort (Remote), Marc van der Koelen (Troy Companies), Eric Berkhof (Van Mossel Group) en Jan Baan (Omoda) strijden dit jaar om winnaar te worden in de master categorie. Daarnaast dingen acht aanstormende topondernemers mee naar de titel ‘EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2024’. Deze award gaat naar een veelbelovende, snelgroeiende en innovatieve ondernemer met een bedrijf dat minder dan tien jaar bestaat. In samenwerking met Van Lanschot Kempen is aan de 28e editie van deze verkiezing een grondige screening- en selectieprocedure vooraf gegaan.

Unicorn

Marita de Hair, assurance partner bij EY in Nederland en programmaleider: “We zijn altijd op zoek naar een unicorn en vooruitstrevende bedrijven die het verschil maken. Dit jaar hebben we onszelf weer overtroffen en ik ben trots op de mooie lijst met kandidaten die dit jaar meedoen aan de verkiezing. Inspirerende ondernemers uit uiteenlopende sectoren met een nieuwsgierig verlangen naar hoe dingen anders en beter kunnen.”

Ondernemers met impact

Het prestigieuze EY Entrepreneur Of The Year-programma, wordt wereldwijd in meer dan zestig landen gevierd. Dit jaar markeert de 28e editie van het programma in Nederland. Onder leiding van programmaleider Marita de Hair heeft het team een selectie gemaakt van onderscheidende ondernemers die niet alleen in hun sector uitblinken, maar ook op maatschappelijk en duurzaamheidsvlak een significante bijdrage leveren. De genomineerden van dit jaar zijn stuk voor stuk marktleiders die zich kenmerken door hun innovatieve aanpak, visionaire leiderschap, durf, financiële robuustheid en aanpassingsvermogen. Het doel van het programma is om ondernemerschap te vieren, ondernemers te inspireren en hen te steunen in hun streven naar uitmuntendheid, zowel voor zichzelf, hun klanten als hun medewerkers.

Stimuleren van groei

De ondernemers zijn actief betrokken bij het programma en worden middels diverse workshops zoals een pitchtraining voorbereid. In de onafhankelijke jury zitten topondernemers en oud-kandidaten die vanuit de praktijk de juiste vragen stellen om het beste in hen naar boven te halen. De in totaal dertien genomineerde ondernemers presenteren zich op 11 september aanstaande aan de jury. Samen met partner Van Lanschot Kempen verheugt EY zich op een spannende competitie die niet alleen het ondernemerschap belicht, maar ook gericht is op het versterken van netwerken en het stimuleren van bedrijfsgroei. Op 9 oktober aanstaande worden de winnaars tijdens de finale bekendgemaakt. 

Genomineerden EY Entrepreneur Of The Year

Van Mossel Automotive Group Eric Berkhof
Omoda Jan Baan
Remote Job van der Voort
Troy Companies Marc van der Koelen

Genomineerden EY Emerging Entrepreneur Of The Year

The Goodroll Sander de Klerk
Fish Tales Bart van Olphen
Goboony Mark de Vos
SolarDuck Koen Burgers
Carbon Equity Jacqueline van den Ende
SwipeGuide Willemijn Schneyder
Delft Circuits Sal Jua Bosman
MELLES PEOPLE Lynndell Melles

Lees meer over het programma op EY Entrepreneur Of The Year.