Pressemeddelelse

17 dec. 2020 København, DK

Geopolitiske risici vil sætte markant aftryk på 2021

Efter et turbulent år vil 2021 fortsat rumme betydelige politiske risici, som vil påvirke virk-somheders strategi og eksekvering og sætte præg på markeder og økonomier.

Pressekontakt
Thomas Holm Møller

Partner, EY-Parthenon EMEIA Digital Leader

Partner med fokus på strategi, digitalisering, vækst og innovation, samt køb og salg af teknologiselskaber. Thomas er del af EY-Parthenons europæiske ledelsesteam med ansvar for digital.

Relaterede emner COVID-19

Virksomheder, der opererer globalt, har i denne tid stort fokus på den geopolitiske udvikling. Efter et turbulent år vil 2021 fortsat rumme betydelige politiske risici, som vil påvirke virksomheders strategi og eksekvering og sætte præg på markeder og økonomier.

Selv blot med risikoen for handelskrig, øget protektionisme, øget regulering, forhandlinger om Brexit-aftaler, amerikansk præsidentvalg og risikoen for økonomisk afmatning må 2020 siges at være et år med højest omskiftelige geopolitiske strømninger.

Alligevel er det den globale COVID-19 pandemi, der står som den dominerende og skelsættende begivenhed i året med voldsom styrke og effekt på tværs af hele verden. Konsekvenserne vil række langt ind i 2021 og berøre både internationale og nationale risici, økonomi, handel, konkurrence, sundhed, sikkerhed og meget mere. Virksomheder skal fortsat navigere i et usikkert geopolitisk klima.

Få inspiration og viden i EY’s 2021 Geostrategic Outlook

EY’s internationale team, Geostrategic Business Group, der hjælper virksomheder med at forstå og håndtere globale politiske og strategiske risici, har nu udarbejdet rapporten 2021 Geostrategic Outlook, der definerer 10 politiske risici, som vil påvirke 2021:

  1. Geopolitics of COVID-19
  2. Disentangling US-China interdependence
  3. Toward European strategic autonomy
  4. Neo-statism on the rise
  5. Reinvigorated climate policy agendas
  6. Geopolitics of technology and data
  7. US policy realignment
  8. Tipping point for emerging market debt
  9. Geopolitical dynamics in the Indo-Pacific
  10. Another wave of social unrest

Globalisering, teknologi, demografi og klima

Se også rapporten 2020 Geostrategic Outlook, hvor EY kiggede på store megatrends og helt grundlæggende kræfter, der i disse år hastigt forandrer det globale erhvervsklima; globalisering, teknologi, demografi og klima, og hvordan COVID-19 på mange måder ventes at accelerere udviklingen og skabe en ny geostrategisk virkelighed.