Pressemeddelelse

8 jul. 2021 København, DK

Stærk investorappetit: EY giver overblik over det danske M&A marked for Q2 2021

De primære drivere er det fortsatte lave renteniveau og overskydende likviditet, og derfor forventer EY transaktionsaktiviteten vil fortsætte på et højt niveau i de kommende kvartaler.

Pressekontakt
Søren P. Krejler

Leder af Strategy and Transactions, Partner, EY Danmark

Erfaren rådgiver, der kender til alle aspekter af M&A og har et stærkt og tæt netværk blandt købere og sælgere i Danmark og internationalt. Bygger stærke teams, der trives og lykkes.

Relaterede emner Strategy and Transactions

EY ser fortsat en stærk investorappetit på det danske marked. De primære drivere er det fortsatte lave renteniveau og overskydende likviditet, og derfor forventer EY transaktionsaktiviteten vil fortsætte på et højt niveau i de kommende kvartaler.

Oversigten over transaktioner og tendenser i Danmark i Q2 2021 offentliggøres nu i EY's Transaction Trends - Danish M&A Update. Det er EY Strategy and Transactions, som udgiver publikationen, der giver ét samlet overblik og samtidig identificerer tendenser på det danske marked for virksomhedshandler.

Data i rapporten dækker alle transaktioner, der er annonceret og registreret i Mergermarket, hvor danske virksomheder har deltaget som enten opkøbsmål, køber eller sælger.

Søren P. Krejler, Leder af Strategy and Transactions, Partner, EY Danmark siger:

"Vi er glade for at kunne bidrage med både et overblik og en tendensanalyse, som vi ved har virksomhedernes interesse, og som kan give dem inspiration. Dette kvartal viser, at det nuværende aktivitetsniveau på M&A-markedet er højt, som synlige følger efter de positive økonomiske udsigter, tilsat investorernes appetit på investeringstemaer, som er opstået som effekt af pandemien."

I andet kvartal af 2021 blev der annonceret 142 transaktioner med danske virksomheder, hvilket er 5 handler mere end det foregående kvartal, og dermed hele 84 handler mere end sidste års andet kvartal. Det høje aktivitetsniveau er fortsat fra 4. kvartal 2020 efter lave aktivitetsniveauer i 2. kvartal 2020, da markedet gik i stå som følge af COVID-19 usikkerheder.

Rene indenlandske handler steg med 18 % siden 1. kvartal 2021, hvorimod antallet af udgående handler, dvs. hvor danske virksomheder køber udenlandske virksomheder, fortsatte sin nedadgående tendens siden 4. kvartal 2020. Sammenlignet med 4. kvartal 2020 er andelen af ​​udgående handler faldt markant fra 35 % til 18 %, mens indgående handler, dvs. udenlandske virksomheder der køber danske virksomheder, steget fra 32 % til 41 %, hvilket indikerer, at handelstrenden er skiftet mod at udenlandske virksomheder i højere grad køber danske virksomheder.

Vis materialer