Pressemeddelelse

13 okt. 2021 København, DK

Fortsat investorappetit i markedet: EY giver her overblik over det danske M&A marked for Q3 2021

EY ser fortsat en stærk investorappetit på det danske marked.

Pressekontakt
Søren P. Krejler

Leder af Strategy and Transactions, Partner, EY Danmark

Erfaren rådgiver, der kender til alle aspekter af M&A og har et stærkt og tæt netværk blandt købere og sælgere i Danmark og internationalt. Bygger stærke teams, der trives og lykkes.

Relaterede emner Strategy and Transactions

EY ser fortsat en stærk investorappetit på det danske marked. Q3 i 2021 var karakteristisk ved flere store ’cross border deals’, dvs. handler, hvor køber enten er udenlandsk og køber et dansk selskab – eller hvor en dansk køber et foretager et opkøb i udlandet.

Oversigten over transaktioner og tendenser i Danmark i Q3 2021 offentliggøres nu i vedlagte rapport. Det er EY Strategy and Transactions, som udgiver publikationen, der giver ét samlet overblik og samtidig identificerer tendenser på det danske marked for virksomhedshandler.

Data i rapporten dækker alle transaktioner, der er annonceret og registreret i Mergermarket, hvor danske virksomheder har deltaget som enten target, køber eller sælger.

Søren P. Krejler, Head of Strategy and Transactions, Partner, EY Danmark siger:

Dette kvartal viser fortsat høj M&A aktivitet og højere end samme periode sidste år, og forsat en positiv trend indenfor de sidste 12 måneder, men væksten i antallet af handler er dog mindre end i Q2.

Vi ser også en forholdsmæssigt stigende andel af ’cross border deals’, dvs. handler, hvor køber enten er udenlandsk og køber et dansk selskab, eller hvor en dansk køber et foretager et opkøb i udlandet. Fx er de fem største handler alle cross boarder: Maersk Container Industry A/S, Visible Supply Chain Management, Fertin Pharma A/S, Xidao Wind Power Co Ltd. og Thyssenkrupp’s mineforretning. Endelig er det værd at hæfte sig ved den fortsatte høje aktivitet i teknologi segmentet (TMT: Telecommunications, Media & Technology).

I tredje kvartal af 2021 blev der annonceret 107 transaktioner med danske virksomheder, hvilket er 59 handler mindre end det foregående kvartal – svarende til et fald på 36%. Selvom aktivitetsniveauet er faldet ned fra 2. kvartal 2021, så er aktiviteten fortsat på et højt niveau sammenlignet med 3. kvartal 2020, og vi ser en stigende trend over de sidste 12 måneder.

Rene indenlandske handler faldt med 57% siden 2. kvartal 2021, hvilket påvirkede andelen af indenlandske handler fra 42% i 2. kvartal 2021 til 28% i 3. kvartal 2021. I mellemtiden er antallet af udgående aftaler var begrænset til et fald på 13% sammenlignet med 2. kvartal 2021. Desuden dækker udgående aftaler mere end 25% af det samlede antal handler, mod 19% i 2. kvartal 2021. Indgående handler faldt også i volumen, men steg i andel af det samlede antal handler fra 39% til 48%, hvilket indikerer, at vi ser et skifte mod en større andel af danske opkøbsmål.

Vis materialer