Pressemeddelelse

3 feb. 2022 København, DK

Q4 lukkede et rekordår for danske virksomhedshandler

EY giver i kvartalsrapporten et overblik over transaktioner og tendenser på det danske M&A-marked. Digital transformation har kendetegnet 2021.

Pressekontakt
Søren P. Krejler

Leder af Strategy and Transactions, Partner, EY Danmark

Erfaren rådgiver, der kender til alle aspekter af M&A og har et stærkt og tæt netværk blandt købere og sælgere i Danmark og internationalt. Bygger stærke teams, der trives og lykkes.

Relaterede emner Strategy and Transactions

EY giver i kvartalsrapporten et overblik over transaktioner og tendenser på det danske M&A-marked. Digital transformation har kendetegnet 2021.

2021 blev endnu et rekordår med 564 handler. I Q4 blev der annonceret 97 handler, hvilket er 34 % færre end Q3. Selv om det er andet kvartal i træk med fald, er det på ryggen af et ekstraordinært første halvår, og det forventes, at 2022 vil fortsætte med meget højt niveau af handler.

Det kan man læse i en netop offentliggjort rapport. Det er EY Strategy and Transactions, som udgiver publikationen, der giver et samlet overblik og samtidig identificerer tendenser på det danske marked for virksomhedshandler.

Rapporten er lavet på baggrund af tal fra analysevirksomheden Mergermarket, hvor danske virksomheder har deltaget som enten target, køber eller sælger.

Danmark er stærk på Tech og ESG

At der er travlt på markedet for virksomhedshandler, er et globalt fænomen. I Danmark skiller vi os ud på typen af virksomheder, fortæller Søren P. Krejler, Head of Strategy and Transactions og Partner, EY:

”Vi har været og er stadig dygtige til at lave startups inden for IT og er stærke inden for Tech og ESG,” siger han og fortæller videre, at digital transformation har været et samlende kendetegn for 2021:

”Vi har set rigtig mange spændende handler inden for dette space. Det er typisk virksomheder med en speciel teknologi eller nogle særlige data, som bliver solgt. Køberne er et mix af klassiske industrivirksomheder som Mærsk og private equity-fonde, der vil ind og udvikle de her virksomheder”

Rapporten, der kan downloades her fra siden, fortæller også om Q4, at rene indenlandske handler faldt med 26 % siden Q3, indgående handler faldt med 34 % siden Q3, og at udenlandske handler faldt med 41 % siden Q3. De fem største handler i Q4 var alle cross border. Her var den største A. P. Møller Mærsks køb af det Hongkong-baserede logistikselskab LF Logistics.

Vis materialer