Pressemeddelelse

15 jul. 2022 København, DK

Fortsat høj handleaktivitet sammenlignet med historiske niveauer

Trods en vis økonomisk usikkerhed fastholdt det danske M&A-marked i Q2 2022 et stabilt aktivitetsniveau sammenlignet med Q1.

Pressekontakt
Søren P. Krejler

Leder af Strategy and Transactions, Partner, EY Danmark

Erfaren rådgiver, der kender til alle aspekter af M&A og har et stærkt og tæt netværk blandt købere og sælgere i Danmark og internationalt. Bygger stærke teams, der trives og lykkes.

Relaterede emner Strategy and Transactions

Trods en vis økonomisk usikkerhed fastholdt det danske M&A-marked i Q2 2022 et stabilt aktivitetsniveau sammenlignet med Q1.

I kvartalsrapporten Transaction Trends giver EY et overblik over transaktioner og tendenser på det danske M&A-marked. Trods et fald i forhold til rekorden sidste år, fortsatte handleaktiviteten på det danske marked med at være stærk i 2. kvartal af 2022.

Andet kvartal i 2022 bød på 155 transaktioner med danske virksomheder som køber eller sælger. Det er et mindre fald på 2,5 % fra 1. kvartal 2022 og 14,8 % fra 2. kvartal 2021. Selvom handelsaktiviteten var på lavere niveau end rekordhøjderne i 2021, overstiger det stadig niveauet fra før COVID-19 betydeligt.

I forhold til 1. kvartal 2022 var antallet af indenlandske transaktioner uændret, mens udgående transaktioner faldt med 21 %, og indgående handler steg marginalt med 4 %. Indgående handler udgjorde fortsat hovedparten af transaktionerne og havde en større andel i 2. kvartal 2022 sammenlignet med de seneste 12 måneder (LTM). For danske opkøbsmål, faldt andelen af ​​danske købere i forhold til LTM, hvorimod andre nordiske købere øgede deres andel. Dette indikerer en fortsat stærk tilgang af udenlandske investeringer på det danske M&A-marked.

Tech trodser markedsuro

I 2. kvartal 2022 fortsatte krigen i Ukraine og stigende inflation med at skabe en vis økonomisk usikkerhed. På trods af dette viste det danske M&A-marked vedvarende styrke efter den økonomiske afmatning forårsaget af COVID-19.

”I det danske marked er TMT sektoren (teknologi, medier og telekommunikation) imidlertid fortsat den mest aktive sektor med 48 handler i 2. kvartal 2022, en stigning med 3 handler i forhold til 1. kvartal 2022,” siger Søren P. Krejler, der er Leder af Strategy and Transactions og Partner i EY Danmark.

”Det, vi ser, når vi kigger i vores pipeline, er, at der stadig er rigtig meget tryk på akkvisitioner inden for tech i lidt bred forstand. Vi ser klart mest aktivitet inden for tech, it og energi, der ikke er sort energi. Derudover ser vi høj aktivitet inden for Life Science og Health Care.”

Udviklingen i andre sektorer var mere blandet med fald i sektorer som Financial Services, Power & Utilities, Real Estate og Automotive & Transportation, mens Consumer products og Engineering & Industrial products steg i forhold til 1. kvartal 2022.

Vis materialer