Pressemeddelelse

19 jan. 2023 København, DK

2022 normaliserede det danske marked for virksomhedshandler

Q4 afsluttede et 2022, som på trods af økonomisk usikkerhed og et fald i forhold til 2021 bød på et højere antal af virksomhedshandler end før COVID-19. Det viser kvartalsrapporten Transaction Trends.

Pressekontakt
Søren P. Krejler

Leder af Strategy and Transactions, Partner, EY Danmark

Erfaren rådgiver, der kender til alle aspekter af M&A og har et stærkt og tæt netværk blandt købere og sælgere i Danmark og internationalt. Bygger stærke teams, der trives og lykkes.

Relaterede emner Strategy and Transactions

Q4 afsluttede et 2022, som på trods af økonomisk usikkerhed og et fald i forhold til 2021 bød på et højere antal af virksomhedshandler end før COVID-19. Det viser kvartalsrapporten Transaction Trends.

I fjerde kvartal 2022 blev der gennemført 121 handler med danske virksomheder som køber eller sælger, hvilket er et fald på 1,6 % fra tredje kvartal 2022 og et fald på hele 27,1 % sammenlignet med fjerde kvartal 2021.

Det tyder på, at udgangen af 2022 byder på en normalisering af M&A-markedet efter det rekordhøje 2021, vurderer Søren P. Krejler, partner og leder af Strategy and Transactions hos EY, der har udfærdiget kvartalsrapporten Transaction Trends, som giver et overblik over transaktioner og tendenser på det danske M&A-marked.

”På trods af et fald sammenlignet med 2021 ligger aktiviteten stadig højere end årene umiddelbart inden COVID-19. Det er især TMT-sektoren, der trækker op,” siger Søren P. Krejler med henvisning til, at hele 32 ud af de 121 virksomhedshandler var inden for teknologi, medier og telekommunikation (TMT).

Sammenlignet med tredje kvartal 2022 var der et fald på hhv. 7,3 % og 14,8 % på indenlandske og udgående transaktioner. Samtidig steg indgående handler med 9,1 %.

”Vi ser en stigning i antallet af købere fra Norden og Europa, og det indikerer, at der er en fortsat stærk tilgang af udenlandske investeringer på det danske M&A-marked - især fra købere på tværs af Europa. En forudsætning for at fortsætte denne positive trend er blandt andet, at vi sikrer gode incitamenter til at investere i startups, samt at vi fortsat tilbyder gode uddannelser inden for vidensbaserede områder som Tech og Life Science, hvor vi er stærke,” siger Søren P. Krejler.

Største handler inden for TMT – og en rekord

Transaction Trends-rapporten viser også, at to af de fem største handler i fjerde kvartal 2022 var inden for TMT. Og så bød kvartalet på en historisk rekordhandel med Novozymes’ opkøb af Chr. Hansen. 

EY’s kvartalsrapport om det danske M&A-marked kan downloades herunder.

Vis materialer