Pressemeddelelse

1 maj 2023 København, DK

Danske investorer kigger lokalt, når der skal købes virksomheder

For første gang siden 2021 var der flere lokale danske transaktioner end udenlandske. Det viser rapporten Transaction Trends, der giver overblik over det danske M&A-marked.

Pressekontakt
Søren P. Krejler

Leder af Strategy and Transactions, Partner, EY Danmark

Erfaren rådgiver, der kender til alle aspekter af M&A og har et stærkt og tæt netværk blandt købere og sælgere i Danmark og internationalt. Bygger stærke teams, der trives og lykkes.

Relaterede emner Strategy and Transactions

For første gang siden 2021 var der flere lokale danske transaktioner end udenlandske. Det viser rapporten Transaction Trends, der giver overblik over det danske M&A-marked.

I første kvartal 2023 blev der gennemført 151 handler med danske virksomheder som køber eller sælger, hvilket er et fald på 6,2 % fra fjerde kvartal 2022 og et fald på hele 24,9 % sammenlignet med første kvartal 2022.

Det tyder på en stabilitet i det normaliserede M&A-marked, der allerede viste sig i sidste kvartal af 2022 og som fulgte efter nogle rekordhøje perioder i 2021 og begyndelsen af 2022, vurderer Søren P. Krejler, partner og leder af Strategy and Transactions hos EY, der har udfærdiget kvartalsrapporten Transaction Trends.

”På trods af et fald sammenlignet med sidste år ligger aktiviteten stadig højere end årene umiddelbart inden COVID-19. Det er igen i dette kvartal især TMT-sektoren, der trækker op,” siger Søren P. Krejler med henvisning til, at hele 33 ud af de 151 virksomhedshandler var inden for teknologi, medier og telekommunikation (TMT).

Sammenlignet med fjerde kvartal 2022 var der et fald på 29,9 % på indgående handler. I samme periode var der en stigning på hhv. 14,8 % og 16,7 % på indenlandske og udgående transaktioner. Og for første gang siden andet kvartal 2021 overhaler de rene indenlandske handler de indgående. 

”Vi ser en stigning i antallet danske, men også nordiske købere til de danske virksomheder. De danske investorer har været med til at løfte M&A-markedet. Det er vanskeligt at vurdere, hvorfor der har været færre udenlandske investorer i første kvartal, men den generelle globale uro er formodentlig medvirkende til denne trend,” siger Søren P. Krejler.

Transaction Trends-rapporten viser også, at to af de fem største handler i første kvartal 2023 var inden for transport- og logistiksektoren.

Vis materialer

Transaction Trends udarbejdet af EY's Strategy and Transactions er en kvartalspublikation, der identificerer trends og tendenser i det danske M&A-marked. Data kommer fra Mergermarket og omfatter handler, hvor danske virksomheder har været mål, køber eller sælger.