Pressemeddelelse

14 sep. 2023 København, DK

Salling vinder særpris ved Sustainability Awards 2023

Salling vinder særprisen Long Term Value Creation, en særpris, der uddeles for langsigtede mål og resultater.

Pressekontakt
Jakob Wandel

Head of PR, EY Danmark

Spinder den gule tråd, der binder de strategiske PR-aktiviteter sammen i forlængelse af EY's forretningsmæssige mål. Far til to piger.

Relaterede emner Bæredygtighed

Som kulminationen på en dag i bæredygtighedens navn i Børssalen blev vinderne af Sustainability Awards kåret. Blandt priserne var Long Term Value Creation, en særpris, der uddeles for langsigtede mål og resultater.

Salling Group blev vinder af Særprisen for Long Term Value Creation, der blev uddelt ved Sustainability Awards, som blev afholdt den 14. september af Dansk Erhverv og EY.

Prisen satte punktum på en aften i Børssalen, der var fyldt til sidste stolerække, og hvor der også blev uddelt priserne Climate Impact Award, Innovation Award og Green Transition Award.

Kriterierne for Særprisen for Long Term Value Creation, der ikke kan søges om, er blandt andet, at den uddeles til virksomheder, som over tid og i en særlig grad har vist ambitioner om at udmærke sig inden for arbejdet med bæredygtighed og som har en stor dokumenteret impact.

Valget af Salling Group bliver blandt andet begrundet med koncernens ambition om at være klimaneutral i 2050.

”De har et målrettet fokus på at bidrage til den grønne omstilling. Med flere end 10 mio. kunder om ugen, 1724 butikker, 60.000 medarbejdere og 5.700 leverandører har Salling Group en kæmpe rækkevidde, og det tager de alvorligt, når de inspirerer kunder, forpligter leverandører og engagerer medarbejdere,” siger Jan C. Olsen, CEO for EY i Danmark.

Mens vinderne af de tre kategorier Climate Impact Award og Innovation Award og Green Transition Award bliver fundet af en uafhængig jury, så er det Dansk Erhverv og EY, der udpeger vinderen af Særprisen for Long Term Value Creation. 

”Vi har blandt andet også lagt vægt på, at Salling Group med en inkluderende virksomhedskultur som en del af deres DNA gennem årtier har vist, at der er plads til alle, og at alle kan gøre en forskel – til stor værdi for den enkelte, arbejdsmarkedet og samfundet,” siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Anders Hagh, CEO i Salling Group, udtaler om prisen:

”Lige fra leverandør til kasselinje er arbejdet med omstilling til en grønnere og mere bæredygtig dagligvarehandel en højt prioriteret indsats, som kræver et langt sejt – og fælles - træk. Jeg modtager derfor prisen både på vegne af hele Salling Group og alle vores medarbejdere, der hver dag knokler for at levere varen, også når det gælder vores klimaambitioner. Og samtidig på vegne af vores mange leverandører og samarbejdspartnere, der trækker en kæmpe del af læsset. Long Term Value Creation-prisen er en anerkendelse af den store fælles indsats, og jeg er dybt taknemmelig for den opbakning, den vidner om.”