Pressemeddelelse

30 nov. 2020 København, DK

Samarbejde skal få flere kvinder i danske bestyrelser

SelectionF og EY har netop indgået en samarbejdsaftale med afsæt i en fælles vision om at skabe øget diversitet i dansk erhvervsliv.

Pressekontakt
Jan C. Olsen

Adm. direktør og Country Managing Partner for EY Danmark og leder af Assurance i Danmark. Medlem af EY's Regional Leadership Team

Praktisk og løsningsorienteret revisor og rådgiver for danske og internationale kunder. Vil udvikle de bedste medarbejdere og styrke diversiteten.

SelectionF og EY har netop indgået en samarbejdsaftale med afsæt i en fælles vision om at skabe øget diversitet i dansk erhvervsliv. Formålet med samarbejdet er at få flere erfarne og kompetente kvindelige kandidater bragt i spil til bestyrelsesposter.

Diversitet er en styrke og en nødvendighed for erhvervslivet for at udvikle de bedste talenter og sikre trivsel og et bredere perspektiv på strategiske udfordringer. Det gælder også på ledelses- og bestyrelsesniveau, hvor ligestilling fortsat halter efter.

SelectionF er en rekrutteringsplatform for kvindelige bestyrelseskandidater, der skal gøre det nemmere for bestyrelser at finde kvindelige kandidater med erfaring, kompetence og kvalitet. Nu indgår SelectionF et samarbejde med revisions- og rådgivningsvirksomheden EY, der skal hjælpe med at styrke indsatsen.

”SelectionF er skabt for at gøre det nemt for bestyrelser at få adgang til kvindeligt talent. Sammen med EY vil vi arbejde for at styrke interessen for en professionalisering af bestyrelsesarbejdet i Danmark med særligt fokus på diversitet. Vi får både adgang til kompetencer, viden og netværk gennem EY, som har en bred og tæt kontakt til dansk erhvervsliv,” siger Mie Krog, der er en af grundlæggerne af SelectionF og selv er aktiv i mere end ti bestyrelser i børsnoterede og ejerledede virksomheder.

Flere rollemodeller og stærke kompetencer

Samarbejdet sigter også mod at dele og skabe opmærksomhed om gode cases, hvor kvindelige bestyrelsesmedlemmer gør en forskel i danske bestyrelser, og vil også rumme fælles events og netværksaktiviteter, hvor kvindelige bestyrelseskandidater kan møde mulige virksomheder og bestyrelser. EY kan fx bidrage med viden om M&A, kapitalfremskaffelse, generationsskifte, digitalisering, innovation mv. til netværket i SelectionF.

”Diversitet og inklusion er helt afgørende for at udnytte det fulde potentiale i erhvervslivet. Det kræver en indsats på mange fronter at skabe en forandring, og vi ser SelectionF som et meget stærkt initiativ, som kan gøre en forskel,” siger Jan C. Olsen, CEO i EY, og fortsætter:

”SelectionF arbejder både med rekrutteringsprocessen og med kompetenceudvikling, og der vil vi understøtte deres indsats. Der er brug for en platform, der kæmper for flere kvinder i bestyrelser, og vi ser meget frem til samarbejdet”

Jan C. Olsen ser også samarbejdet som en måde at styrke fokus på diversitet i EY, og han indtræder samtidig i Advisory board for SelectionF:

”Når vi aktivt går med i samarbejdet, så forpligter vi os ikke kun til at hjælpe med at flytte andre, men vil også flytte os selv og lære gennem samarbejdet. Vi ser et stort potentiale og en forretningsmæssig nødvendighed i øget diversitet, og der vil vi på ledelsesniveau skabe en bedre balance.”

De tre grundlæggere bag SelectionF, Mie Krog, Jørgen Peter Rasmussen og Sanne Wall-Gremstrup, har selv aktive, professionelle bestyrelseskarrierer. Helle Thorning-Schmidt er bestyrelsesformand for SelectionF.

Læs mere om SelectionF.

Kontakt
Mie Krog, Partner og CEO, SelectionF, tlf. 5378 1606, miekrog@selectionf.com