Pressemeddelelse

18 mar. 2021 København, DK

Biotech-virksomhed vinder bæredygtighedspris

Gubra vinder EY Entrepreneur Of The Year 2020 i kategorien Sustainability, en helt ny kategori i konkurrencen.

Pressekontakter
Søren Smedegaard Hvid

Statsautoriseret revisor og Partner i EY. Direktør for EY Entrepreneur Of The Year, Danmark.

Revisor, Partner og direktør for EY Entrepreneur Of The Year, Danmark. Højt energiniveau, nytænkende, relationsskabende og familiefar. Top dedikeret, vellidt og professionel i alt han foretager sig.

Iben Papsø

Internal Sustainability Lead, Senior Project Manager, EY Danmark

Brænder for bæredygtige løsninger, der skaber langsigtet værdi og for engagerende kommunikation, der skaber positive forandringer.

Relaterede emner EY Entrepreneur Of The Year

Gubra vinder EY Entrepreneur Of The Year 2020 i kategorien Sustainability, en helt ny kategori i konkurrencen. Juryen fremhæver bl.a. Gubra for sin klare holdning til ansvarlighed og sin aktive indsats for et bedre klima.

I kategorien Sustainability i EY Entrepreneur Of The Year er fokus på vækstvirksomheder, hvor bæredygtighed er en integreret del af virksomhedens forretning og af særlig betydning for dens udvikling og vækstskabelse. Indsatsen kan i særlig grad være knyttet til FN’s 17 Verdensmål. Kategorien er rettet mod virksomheder, der opfylder konkurrencens generelle vækstkriterier. Kategorien introduceres i konkurrencen i 2020, og Gubra A/S er dermed den første vinder i kategorien.

Gubra ApS ved grundlæggerne Jacob Jelsing og Niels Vrang er et privatejet biotekselskab grundlagt i 2008, med to primære forretningsområder: Kontrakt-forskning (Pre-clinical Contract Research) og egne forskningsprogrammer indenfor det metaboliske område (NASH, fedme, diabetes og diabetiske komplikationer).

”Dette års vinder i kategorien Sustainability er en vækstvirksomhed med et stort potentiale. Kerneforretningen sigter mod at afhjælpe sygdom, men bæredygtighed rækker for Gubra langt længere, og virksomheden inddrager flere verdensmål i sit fokus,” siger Christin Tuxen, chef for Business Banking i Danske Bank, der er hovedsamarbejdspartner i konkurrencen.

”Gubra har en klar impact og en klar holdning til ansvarlighed – også i kraft af sit stærke fokus på medarbejderne. Juryen fremhæver bl.a. en god kønsfordeling i virksomheden. Virksomhedens aktive indsats for et bedre klima er klar gennem en række investeringer, donation af 10 % af indtjeningen til klimaforbedrende formål og ambitionen om at blive carbon negative,” supplerer Søren Smedegaard Hvid, Partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year.

Gubra vandt i december måned den regionale kåring på Sjælland i EY Entrepreneur Of The Year og kvalificerede sig dermed som en af kandidaterne til denne pris ved landskåringen. Ud over Gubra pegede landsjuryen på to andre finalister i kategorien Sustainability:

European Energy A/S er en danskejet international virksomhed, som bekæmper klimakrisen ved at bygge fremtidens grønne energi. Virksomheden har store ambitioner om at blive en global spiller inden for vind- og solenergi.

Give Steel A/S er en betydende producent af stålkonstruktioner i Nordeuropa. Samtidig tager Give Steel et stort samfundsmæssigt ansvar gennem ansættelse af udsatte unge og med sit store klimafokus. 

 • Fakta om EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.
  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækstkonkurrence, der internationalt afholdes for 34. gang i år.
  • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, bl.a. entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.
  • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen i år kåres den 18. marts 2021 i København.
  • Vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2019 var Kvadrat.
 • Hvem kan deltage?

  • For at deltage skal entrepreneuren være ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og have haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret.
  • Virksomheden skal have eksisteret i mindst tre år og ved udgangen af det seneste regnskabsår have minimum 20 ansatte og vækst i antallet af ansatte i forhold til det foregående regnskabsår.
  • Virksomheden skal have haft minimum 15 % vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår, og det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat.

  EY gennemgår samtlige danske virksomheder med undtagelse af virksomheder under 20 ansatte, offentligt ejede selskaber og dem med udenlandsk majoritetsejerskab. Kandidaterne præsenteres derefter for en uafhængig jury, der kårer de regionale og nationale vindere.

  Hovedsamarbejdspartner: Danske Bank. Øvrige samarbejdspartnere er:  Dansk Industri, Vækstfonden, EKF Danmarks Eksportkredit, Udenrigsministeriet – The Trade Council, Mercedes Benz og Connect Denmark.