Pressemeddelelse

4 mar. 2021 København, DK

Udenrigsministeriet går med i EY Entrepreneur Of The Year

Udenrigsministeriet – The Trade Council – bliver ny samarbejdspartner for vækstkonkurrencen EY Entrepreneur Of The Year.

Pressekontakt
Søren Smedegaard Hvid

Statsautoriseret revisor og Partner i EY. Direktør for EY Entrepreneur Of The Year, Danmark.

Revisor, Partner og direktør for EY Entrepreneur Of The Year, Danmark. Højt energiniveau, nytænkende, relationsskabende og familiefar. Top dedikeret, vellidt og professionel i alt han foretager sig.

Relaterede emner EY Entrepreneur Of The Year

Udenrigsministeriet – The Trade Council – bliver ny samarbejdspartner for vækstkonkurrencen EY Entrepreneur Of The Year, som hylder Danmarks dygtigste og mest innovative vækstskabere. Samarbejdet skal styrke fokus på dansk eksport, innovation og vækst.

Hvert år hjælper Udenrigsministeriet gennem enheden The Trade Council ca. 3.000 danske virksomheder med at udvide deres eksport og komme ind på nye markeder. Som ny samarbejdspartner i EY Entrepreneur Of The Year vil Udenrigsministeriet være med til aktivt at synliggøre og fejre de danske virksomheder, der med succes udvikler deres forretning, skaber innovation, vækst og arbejdspladser. Samtidig er formålet at hjælpe endnu flere virksomheder med at realisere deres ambitioner på udenlandske markeder.

Konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year har eksisteret i 24 år i Danmark og er verdens største af sin slags, der internationalt samler de bedste vækstvirksomheder fra flere end 60 lande hvert år.

”Der er fortsat et uudnyttet eksportpotentiale for danske virksomheder i udlandet, og The Trade Council er til stede i mere end 70 lande, hvor vi hjælper virksomheder med internationale ambitioner. Som partnere i EY Entrepreneur Of The Year kan vi være med til at fejre og anerkende de dygtige virksomheder, som er med i konkurrencen, og samtidig kan vi gøre en indsats for at øge internationaliseringsgraden. Det er måske vigtigere end nogensinde,” siger Lina Gandløse, kontorchef i Trade Council.

De bedste danske eksportsucceser

Samarbejdet betyder bl.a., at Udenrigsministeriet – The Trade Council sammen med EY og de øvrige samarbejdspartnere kommer i tæt dialog med de deltagende virksomheder i konkurrencen og også bliver en del af de regionale finaler og den nationale finale. Ud over prisen i hovedkonkurrencen er der også et særligt fokus på startup-virksomheder, på life sciences og på socialt entrepreneurskab.

”Vi byder velkommen til Udenrigsministeriet – The Trade Council velkommen til EY Entrepreneur Of The Year og glæder os til samarbejdet. Sammen vil vi blandt andet styrke fokus på globalisering, eksport og internationale markeder. Mange vækstvirksomheder er allerede internationale, så det fylder meget for dem, og mange andre har potentialet for at bringe deres produkter og services ud i verden,” siger Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year i Danmark.

Den virtuelle landskåring i EY Entrepreneur Of The Year 2020 afholdes den 18. marts 2021. Alle er velkomne til at deltage i denne online event. Tilmeld dig her.

For yderligere information, kontakt:

Mette Diego-Roll, teamleder SMV, tlf. 2122 7831, metrol@um.dk
Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year, tlf. 2529 4073


Om Udenrigsministeriet – The Trade Council

The Trade Council (tidl. Eksportrådet) er den del af Udenrigsministeriet, som løser opgaver for private virksomheder inden for eksport, innovation, internationalisering og investeringsfremme. The Trade Council er aktivt på verdens eksportmarkeder og giver danske virksomheder og forskningsmiljøer adgang til udenlandsk viden, teknologi, netværk, kapital og markeder. Via Udenrigsministeriets netværk af ambassader, generalkonsulater og handelskontorer er The Trade Council til stede på 105 repræsentationer i 79 lande - direkte til rådighed for erhvervslivet.

 • Fakta om EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.
  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækstkonkurrence, der internationalt afholdes for 33. gang i år.
  • Vinderen kåres ikke kun ud fra økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, bl.a. entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.
  • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen bliver kåret den 18. marts 2021 i København (det er senere end normalt pga. COVID-19)
  • Vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2019 var Kvadrat A/S.

  EY gennemgår samtlige danske virksomheder med undtagelse af virksomheder under 20 ansatte, offentligt ejede selskaber og dem med udenlandsk majoritetsejerskab. Kandidaterne præsenteres derefter for en uafhængig jury, der kårer de regionale og nationale vindere.

  Hovedsamarbejdspartner: Danske Bank. Øvrige samarbejdspartnere udover Udenrigsministeriet er:  Dansk Industri, Vækstfonden, EKF Danmarks Eksportkredit, Mercedes Benz og Connect Denmark.