Pressemeddelelse

11 jun. 2021 København, DK

Fra arbejdsløs til verdens bedste vækstskaber

EY World Entrepreneur Of The Year blev sydkoreanske JungJin SEO fra medicinalvirksomheden Celltrion Group, der blandt andet laver medicin til kræft og COVID-19.

Pressekontakt
Søren Smedegaard Hvid

Statsautoriseret revisor og Partner i EY. Direktør for EY Entrepreneur Of The Year, Danmark.

Revisor, Partner og direktør for EY Entrepreneur Of The Year, Danmark. Højt energiniveau, nytænkende, relationsskabende og familiefar. Top dedikeret, vellidt og professionel i alt han foretager sig.

Relaterede emner EY Entrepreneur Of The Year

EY World Entrepreneur Of The Year blev sydkoreanske JungJin SEO fra medicinalvirksomheden Celltrion Group, der blandt andet laver medicin til kræft og COVID-19. Det er første gang, Sydkorea vinder den fornemme pris.

JungJin SEO og Celltrion Group blev den store vinder, da EY World Entrepreneur Of The Year blev kåret ved en stor virtuel ceremoni sent torsdag aften, 10. juni.

Danske Knud Erik Andersen og European Energy fik derved en flot delt andenplads sammen med de øvrige finalister fra 38 lande.

EY World Entrepreneur Of The Year er verdens nok største begivenhed af sin slags og sætter fokus på entrepreneurskab ved at hylde de kvinder og mænd, der opbygger og driver succesfulde, ekspanderende og dynamiske virksomheder og som skaber job og udvikling på deres markeder.

Fra taxachauffør til milliardomsætning

Historien om 63-årige JungJin SEO er et sandt eventyr, der starter med en mand, der finansierede sin egen uddannelse ved at køre taxa i Seouls gader. En lovende karriere hos Daewoo Motor endte brat, da den asiatiske finansielle krise satte ind i 1997.

I 2003 grundlagde JungJin SEO Celltrion med 45.000 USD. I dag har Celltrion Group, der bl.a. fremstiller medicin til kræftområdet og aktuelt til COVID-19, 2.100 medarbejdere og omsætter for mere end 1,6 mia. USD.

Også ros til danske European Energy

”Det er den helt rigtige vinder, juryen har valgt i år. Det er en imponerende rejse med en inspirerende person som JungJin SEO i spidsen og er fortællingen om, hvordan beslutsomhed, vilje, passion og ikke mindst en god næse for forretning kan udvikle sig til et succesfuldt businesseventyr,” siger direktør for EY Entrepreneur Of The Year, Søren Smedegaard Hvid. Han sender samtidig en ros til danske European Energy, der i 2020 vandt den danske udgave af EY Entrepreneur Of The Year:

”Knud Erik Andersen og European Energy har repræsenteret Danmark på meget fornem vis. Jeg er sikker på, at virksomhedens vision om at skabe en grønnere fremtid ved hjælp af bæredygtig energi som fx vindmølle- og solcelleparker har både inspireret og imponeret.”

Hvem bliver den danske vinder i 2021?

EY Entrepreneur Of The Year gennemføres hvert år både regionalt, nationalt og internationalt. I sensommeren 2021 starter den danske kåring af først en regional og senere en national vinder, der skal repræsentere Danmark ved den internationale finale i 2022. 

 

Fakta:
EY World Entrepreneur Of The Year er verdens vel nok største vækstskaberprogram af sin art. Siden 2001 er ’entrepreneurer’ blevet hædret både regionalt, nationalt – og til slut ved den store internationale kåring. Vindere fra 38 lande har i år deltaget om at blive årets internationale vækstvirksomhed.