Pressemeddelelse

15 sep. 2021 København, DK

Ege Carpets vinder innovationsprisen i Sustainability Awards 2021

Det er en virksomhed, der har arbejdet med bæredygtighed længe inden, det blev moderne, og som har det dybt forankret i sit DNA.

Pressekontakt
EY Danmark

EY er en af verdens førende organisationer inden for revision, skat, transaktioner og rådgivning.

Relaterede emner Bæredygtighed

Som kulminationen på en dag i Børssalen med inspirerende oplæg og fokus på bæredygtighed blev tre vindere af den nye Sustainability Awards i dag kåret. Bag priserne står Dansk Erhverv og EY Danmark.

Ege Carpets vandt en af de tre priser i Sustainability Awards 2021. Ege Carpets blev vinder af prisen Sustainability Innovation Award.

”Sustainability Innovation Award fremhæver virksomheder, som arbejder særligt innovativt med bæredygtighed. Det handler om nytænkning og helt andre løsninger end dem vi brugte i går. Den uafhængige jury så klart dette hos Ege Carpets”, siger Jan C. Olsen, CEO for EY i Danmark.

Uddrag fra juryens begrundelse:

De begrænser sig ikke. Og det viser sig også i den måde, de deler deres viden med andre. De har presset på overfor leverandører i udviklingen af en bæredygtig løsning, som siden er blevet tilgængelig for andre aktører i branchen. Juryen ser, at virksomheden på flere måder er en inspiration og et forbillede.

De er moderne. De er modige. Og selv om virksomheden ikke ”fylder” lige så meget som deres medfinalister, så er de et soleklart eksempel på, hvordan innovation, ansvarlighed og bundlinje kan gå hånd i hånd og gøre en forskel.

Rune Stephansen, CEO for Ege Carpets, takkede for prisen: ”Det er en meget stor glæde at modtage prisen. Det er en fantastisk hæder og et bevis på det arbejde, som vi har gennemført i mange år. Det vil vi løfte ud til vores kunder, bruge internt som et skulderklap og som ekstra blod på tanden til at fortsætte med at finde nye innovative løsninger.  For mig som ny CEO er det kun med til at bekræfte, hvor fantastisk en virksomhed, jeg nu står i spidsen for. Min fornemmeste opgave bliver at sikre, at Ege Carpets bliver ved med at gå forrest og levere bæredygtige tæpper til hele verden.”

”Ege Carpets ser på hele paletten af bæredygtighed. Alt fra materiale anvendelse, genbrug, social innovation, beskæftigelse fra kanten af arbejdsmarkedet, biodiversitet og fuld cirkularitet har deres opmærksomhed. De tænker simpelthen alting forfra. Det imponerer mig, især når man ikke er større. Juryens anerkendelse er i allerhøjeste grad velfortjent”, siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Kontakt:

Lars Ohlsen, pressechef i Dansk Erhverv, tlf.: 4187 0818
Jan C. Olsen, CEO for EY i Danmark, tlf.: 5158 2608
Iben Papsø, senior project manager i EY, tlf.: 2529 3269

Om Sustainability Awards

Med Sustainability Awards arbejder Dansk Erhverv og EY sammen for at hylde de virksomheder, der arbejder strategisk og innovativt med bæredygtighed. Samtidig ønsker vi at samle danske erhvervsledere, der har indflydelse på fremtidens bæredygtighed og bidrager til at nå FN’s verdensmål og de globale klimamål.

Sustainability Awards omfatter tre priser: Climate Strategy Award og Sustainability Innovation Award, som danske virksomheder inviteres til at indstille sig til, og som vurderes af en uafhængig jury. Særprisen Long Term Value Creation uddeles af Dansk Erhverv og EY, og denne pris kan der ikke ansøges om.

 • Fuld jurybegrundelse for Sustainability Innovation Award


  Blandt finalisterne skilte én virksomhed sig ud. En virksomhed, der har arbejdet med bæredygtighed længe inden, det blev moderne, og som har det dybt forankret i sit DNA. 

  Deres holistiske tilgang til bæredygtighed er noget, juryen særligt bemærker. De indtænker bæredygtighed i alle aspekter af proces- og produktudviklingen. De udfordrer alle led i fremstillingen af deres produkter og spørger sig selv: Kan vi gøre det her på en anden måde? 

  Virksomheden arbejder med Cradle to Cradle som en ramme for hele deres forretning. Arbejdet omfatter bl.a. genanvendelse af materialer i produktionen som plastik og industrielt affald. Derudover tager de socialt ansvar ved at give medarbejdere med fysiske og mentale udfordringer en fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Bæredygtighed og ansvarligt forbrug er altså en vigtig del af forretningsstrategien.

  De begrænser sig ikke. Og det viser sig også i den måde, de deler deres viden med andre. De har presset på overfor leverandører i udviklingen af en bæredygtig løsning, som siden er blevet tilgængelig for andre aktører i branchen.

  De er moderne. De er modige. Og selv om virksomheden ikke ”fylder” lige så meget som deres medfinalister, så er de et soleklart eksempel på, hvordan innovation, ansvarlighed og bundlinje kan gå hånd i hånd og gøre en forskel.  

  Vinderen af Sustainability Innovation Award er Ege Carpets. Godt arbejde og stort tillykke!