Pressemeddelelse

14 sep. 2023 København, DK

Maersk vinder pris ved Sustainability Awards 2023

Den nye pris Green Transition Award er indført for at hylde virksomheder, der tager ansvar for deres miljøpåvirkninger. Finalisterne var Maersk, Arla og Royal Greenland.

Pressekontakt
Jakob Wandel

Head of PR, EY Danmark

Spinder den gule tråd, der binder de strategiske PR-aktiviteter sammen i forlængelse af EY's forretningsmæssige mål. Far til to piger.

Relaterede emner Bæredygtighed

Den nye pris Green Transition Award er indført for at hylde virksomheder, der tager ansvar for deres miljøpåvirkninger. Finalisterne var Maersk, Arla og Royal Greenland.

Mellem inspirerende oplæg og glødende debatter blev der udråbt vindere af årets priser, da Sustainability Awards blev afholdt af Dansk Erhverv og EY 14. september i Børssalen, der var fyldt til sidste stolerække.

I år er der indført en ny pris i samlingen, nemlig Green Transition Award. Vinderen af prisen blev fundet af en uafhængig jury, der har vurderet ni nominerede virksomheder ud fra en række kriterier. Ud af de ni nominerede blev tre finalister udpeget:

  • Maersk
  • Arla
  • Royal Greenland

Og det blev altså Maersk, der løb med sejren.

Green Transition Award er målrettet virksomheder, som gennem deres forretningsmodel har en væsentlig klima- og miljøpåvirkning, fortæller Jan C. Olsen, CEO for EY i Danmark:

”Med denne pris vil vi belønne virksomheder, som tager ansvar og bidrager til den grønne omstilling ved at omlægge forretningen til løsninger, der viser markante resultater. Den uafhængige jury fandt Maersk som et godt eksempel på dette.”

Juryen begrundede blandt andet valget af Maersk med, at de har et mål om net zero i 2040, at de går forrest og er rollemodeller i en branche, der står for en del af de globale udledninger. Og at de gør det på en måde, så de får kunder, samarbejdspartnere og konkurrenter med.

”Vinderen har redefineret hele forretningen og viser et engagement i global regulering. De har investeret i den grønnere vej, selv inden markedet var helt klar til det. De tydeliggør, hvor meget der er at gøre i deres branche, og teori bliver fulgt op med handling. Når vi har med en virksomhed af denne kaliber og globale tilstedeværelse at gøre, skaber det perspektiver, vi kun tør drømme om,” siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Morten Bo Christiansen, Head of Energy Transition, Maersk siger:

”Det er en stor ære for os at modtage Green Transition Award samme dag, som verdens første grøn-metanoldrevne containerskib Laura Maersk slutter sig til vores flåde. Dette fartøj er resultatet af et stærkt samarbejde med partnere i vores branche, fra leverandører til kunder, og vi er især glade for, at der er mange flere skibe i ordrebøgerne hos andre rederier udover Maersk.”

Læs mere om Sustainability Awards.