Pressemeddelelse

29 sep. 2023 København, DK

Vækstkonkurrence introducerer ny tech-pris

TECH-prisen ved EY Entrepreneur Of The Year vil have et varieret fokus. I år er den målrettet virksomheder inden for Software as a Service.

Pressekontakt
Sasja Dalgaard

Associate Partner, Corporate Finance, EY Danmark

Erfaren rådgiver med særlig ekspertise i tech. Er passioneret omkring relationer, troværdighed og teamwork.

Relaterede emner EY Entrepreneur Of The Year

TECH-prisen ved EY Entrepreneur Of The Year vil have et varieret fokus. I år er den målrettet virksomheder inden for Software as a Service.

EY Entrepreneur Of The Year kendes som verdens mest anerkendte vækstpris, der hvert år hylder succesfulde virksomheder og især deres vækstskabere, de såkaldte entrepreneurer.

I Danmark afholdes landsfinalen i vækstkonkurrencen den 23. november. Her vil der ud over kåringen som årets vækstskaber blive uddelt priser i en række kategorier.

I år er der tilføjet en ny kategori til samlingen, TECH-prisen. I modsætning til flere af de andre priser og hovedprisen skal virksomhederne, der kommer i betragtning til TECH-prisen, ikke leve op til de overordnede krav til fx nøgletal og medarbejdere.

”For at lave banebrydende softwareudvikling skal man typisk lave massive investeringer. Softwareudviklere kan derfor opleve tab i udviklings- og videreudviklingsperioden, og udviklernes indtjening, likviditet og soliditet kan være under pres,” fortæller Sasja Dalgaard, der er associate partner hos EY og ansvarlig for TECH-prisen.

TECH-prisen vil blive uddelt hvert år med et varieret fokus. I 2023 uddeles prisen til en virksomhed, der arbejder med Software as a Service (SaaS). Software as a Service er softwareløsninger, virksomhedskunder kan tilgå via internettet – ofte på abonnementsbasis. Eksempler på SaaS-løsninger er mail- og kalenderplatforme, marketingværktøjer og webshopplatforme.

SaaS-virksomheder er et voksende område både i Danmark og globalt, og der er høje krav til årets vinder, fortæller Sasja Dalgaard:

”Kort sagt skal årets vinder af TECH-kategorien have skabt ekstraordinær succes med nytænkende SaaS, der har realiseret en dansk eller global succes. Jeg glæder mig utroligt meget til at dykke ned i de forskellige virksomheder og til at kunne præsentere årets vinder på landsfinalen.”