Pressemeddelelse

12 apr. 2024 København, DK

Danmark på vej mod 900.000 ejere af kryptovaluta

Kryptovaluta blev mainstream i Danmark under Covid, og 900.000 danskere forventes at eje digital valuta inden 2034.

Pressekontakt
Jakob Wandel

Head of PR, EY Danmark

Spinder den gule tråd, der binder de strategiske PR-aktiviteter sammen i forlængelse af EY's forretningsmæssige mål. Far til to piger.

Relaterede emner Law Tax

Kryptovaluta blev mainstream i Danmark under Covid, og 900.000 danskere forventes at eje digital valuta inden 2034. 

En undersøgelse gennemført af EY og firmaet K33 Research, der forsker i kryptovaluta, dokumenterer en stigende tendens til ejerskab af kryptovaluta i Danmark. 300.000 danskere, eller 7 % af den voksne danske befolkning, ejer ifølge rapporten digital valuta i dag.

Det er overvejende yngre voksne, der driver denne tendens, idet 60 % af de danske ejere af kryptovaluta er under 40 år. I forhold til sine nordiske naboer skiller Danmark sig ud ved, at det er dobbelt så almindeligt for 30- til 40-årige danskere at eje kryptovaluta, som det er for de 18- til 29-årige.

Rapporten viser desuden, at den mandlige befolkning er særligt aktiv i denne voksende sektor. Tallene afslører, at mænd er hele tre gange mere tilbøjelige til at eje kryptovaluta end deres kvindelige modparter.

- Kryptovaluta står over for en hidtil uset vækst i Danmark. Med kurser, der fanger offentlighedens opmærksomhed, kom over 70 % af de danske kryptovalutaejere om bord efter 2019, så krypto blev mainstream under Covid, siger Anders Helseth, forskningschef hos K33 Research.

Undersøgelsen fremhæver også en stærk trend, som indikerer, at mere end 900.000 danskere, eller cirka 20 % af landets voksne befolkning, vil tage kryptovaluta til sig inden for det næste årti.

- I betragtning af den positive modtagelse og hurtige tilpasning til kryptovaluta blandt danskere, især de yngre voksne, ser vi en potentiel tredobling over de kommende ti år. Det er et klart signal om en diversificeret investeringskultur og bør bemærkes af institutionelle investorer og myndigheder i et år, hvor EU's Markets in Crypto Assets Regulation (MiCAR) træder i kraft, siger Mads Ribe, associeret partner hos EY Tax & Law.

Undersøgelsen er den første af sin slags, der er udført i Danmark, hvorimod EY og K33 Research har gennemført lignende undersøgelser i Norge de seneste år.

Kontakt: Mads Ribe, Associate Partner, Law, EY Norge