Pressemeddelelse

31 mar. 2023 København, DK

Sustainability Awards uddeler ny pris

Ønsket om at honorere virksomheder, der tager ansvar for deres miljøpåvirkninger, er baggrunden for en ny pris ved årets Sustainability Awards.

Pressekontakter
Jan C. Olsen

Adm. direktør og Country Managing Partner for EY Danmark og leder af Assurance i Danmark. Medlem af EY's Regional Leadership Team

Praktisk og løsningsorienteret revisor og rådgiver for danske og internationale kunder. Vil udvikle de bedste medarbejdere og styrke diversiteten.

Jakob Wandel

Head of PR, EY Danmark

Spinder den gule tråd, der binder de strategiske PR-aktiviteter sammen i forlængelse af EY's forretningsmæssige mål. Far til to piger.

Relaterede emner Bæredygtighed

Ønsket om at honorere virksomheder, der tager ansvar for deres miljøpåvirkninger, er baggrunden for en ny pris ved årets Sustainability Awards.

For tredje år i træk hylder Dansk Erhverv og EY de største danske virksomheder, der går forrest i den grønne omstilling. Det gør de ved Sustainability Awards 2023, der finder sted 14. september i København.

I år er der føjet en ny pris til Sustainability Awards, der derfor nu består af fire priser.

Den nye pris hedder Green Transition Award og gives til en virksomhed, som bidrager signifikant til den grønne omstilling ved selv at omstille og omlægge sin forretning til mere bæredygtige løsninger med dokumenterede markante resultater.

”Der findes rigtig mange danske virksomheder, der tager ansvar for de væsentlige klima- og miljøpåvirkninger, der ligger i deres forretningsmodel. Det gør de fx ved at omlægge deres produktion eller processer, ved at energioptimere eller ved at indføre øget cirkularitet og mindske spild. Dem vil vi gerne honorere og hylde, og derfor har vi som noget nyt i år indført denne transitionspris,” siger Jan C. Olsen, CEO, EY Danmark.

Green Transition Award lægger sig til Climate Impact Award og Innovation Award, hvor vinderne bliver udpeget af den uafhængige jury bestående af bl.a. Kristian Jensen, Bo Øksnebjerg og Connie Hedegaard. Derudover uddeler Dansk Erhverv og EY Særprisen for Long Term Value Creation.
 

Om Sustainability Awards
Med Sustainability Awards arbejder Dansk Erhverv og EY sammen for at hylde de virksomheder, der arbejder strategisk og innovativt med bæredygtighed. Samtidig ønsker de at samle danske erhvervsledere, der har indflydelse på fremtidens bæredygtighed og bidrager til at nå FN’s verdensmål og de globale klimamål.

Sustainability Awards omfatter priserne Climate Impact Award, Green Transition Award og Innovation Award. Særprisen for Long Term Value Creation uddeles af Dansk Erhverv og EY, og der kan ikke søges om denne pris. For at være kvalificeret til en af de fire priser, skal man opfylde kriterierne for én eller flere af priserne, som uddeles. Det er desuden et krav, at virksomheden har aflagt regnskab for min. tre år samt min. rapporteret på Samfundsansvar én gang – som integreret rapport, selvstændig bæredygtigheds- eller CSR-rapport etc.

Sustainability Awards bliver afholdt torsdag den 14. september 2023 i Børssalen, København.