Pressemeddelelse

23 okt. 2019 København, DK

Jagt på opkøbsmuligheder trodser global usikkerhed

Trods et usikkert geopolitisk klima står opkøb fortsat højt på vækstagendaen for virksomhedsledere verden over.

Pressekontakt
Søren P. Krejler

Leder af Strategy and Transactions, Partner, EY Danmark

Erfaren rådgiver, der kender til alle aspekter af M&A og har et stærkt og tæt netværk blandt købere og sælgere i Danmark og internationalt. Bygger stærke teams, der trives og lykkes.

Relaterede emner Strategy and Transactions

Virksomheder kigger fortsat mod M&A for nye vækstmuligheder. Blandt større, globale virksomheder forventer 52 pct. at foretage opkøb i de kommende 12 måneder. Knap halvdelen forventer en afmatning i den globale økonomi indenfor tre år, men blot 16 pct. spår en nedgang i 2020.

Trods et usikkert geopolitisk klima står opkøb fortsat højt på vækstagendaen for virksomhedsledere verden over. Det er særligt opkøb, der giver adgang til ny teknologi og kompetencer, der er i fokus. Det viser rapporten EY Global Capital Confidence Barometer, 21. udgave.

“Virksomheder kigger efter nye teknologier og digitale muligheder og særligt noget, der kan skabe øget omsætning. Samtidig ser de på fremtidige vækstmuligheder, og det kræver de rette kompetencer. Begge dele kan tage lang tid at opbygge, og så kan opkøb være en oplagt løsning,” forklarer Søren P. Krejler, Partner i EY.

To-tredjedele af respondenterne (63 pct.) vil allokere mere end 25 pct. af investeringerne til teknologi og mere end halvdelen (56 pct.) vil investere i teknologi gennem opkøb, joint ventures eller eksterne venturefonde.

Tegn på usikkerhed, men tiltro til væksten

Geopolitiske forhold såsom risikoen for handelskrig, øget protektionisme, Brexit og også risikoen for økonomisk afmatning ser respondenterne som den største risiko for fremtidig vækst, men et lille flertal forventer ikke afmatning eller recession på kort eller mellemlang sigt – det gør blot 16 pct. i 2020, 20 pct. i 2021 og 10 pct. 2022.

”Vi er i en positiv M&A cyklus, som har varet længere, end vi normalt ser, og længere end mange forventede. Den væsentligste årsag er det tempo, som virksomhederne har behov for at transformere deres forretning i. Det kan sjældent lykkes uden opkøb,” siger Søren P. Krejler og fortsætter: ”På samme tid kigger virksomhederne mod frasalg for at skaffe kapital til opkøb, og dermed er der også et fundament for, at de kan fastholde momentum.”

Ifølge undersøgelsen kan M&A-markedet blive endnu mere konkurrencepræget i det kommende år. Otte ud af ti forventer flere forsøg på overtagelser og budrunder drevet af både industrielle købere men i høj grad også kapitalfonde, der fortsat har meget dry powder.

Læs rapporten: EY Global Capital Confidence Barometer.

 • About EY Global Capital Confidence Barometer

  The Global Capital Confidence Barometer gauges corporate confidence in the economic outlook and identifies boardroom trends and practices in the way companies manage their Capital Agendas — EY framework for strategically managing capital. It is a regular survey of senior executives from large companies around the world, conducted by Thought Leadership Consulting, a Euromoney Institutional Investor company. The panel comprises select global EY clients and contacts and regular Thought Leadership Consulting contributors.

  • In August and September, Thought Leadership Consulting on behalf of EY surveyed a panel of more than 2,900 executives in 45 countries; 70% were CEOs, CFOs and
  • other C-level executives.
  • Respondents represented 14 sectors, including financial services, consumer products and retail, technology, life sciences, automotive and transportation, oil and gas, power and utilities, mining and metals, advanced manufacturing, and real estate, hospitality and construction.
  • Surveyed companies’ annual global revenues were as follows: less than US$500m (25%); US$500m–US$999.9m (25%); US$1b–US$2.9b (18%); US$3b–US$4.9b (10%); and greater than US$5b (22%).
  • Global company ownership was as follows: publicly listed (57%), privately owned (31%), family owned (9%) and private equi-ty portfolio company (3%).