Pressemeddelelse

8 jun. 2021 København, DK

Nu kåres verdens bedste vækstvirksomhed – bæredygtig virksomhed er Danmarks repræsentant

Er danske European Energy verdens bedste vækstvirksomhed? Virksomheden, der har fokus på grøn energi, er den danske vinder af EY Entrepreneur Of The Year.

Pressekontakt
Søren Smedegaard Hvid

Statsautoriseret revisor og Partner i EY. Direktør for EY Entrepreneur Of The Year, Danmark.

Revisor, Partner og direktør for EY Entrepreneur Of The Year, Danmark. Højt energiniveau, nytænkende, relationsskabende og familiefar. Top dedikeret, vellidt og professionel i alt han foretager sig.

Relaterede emner EY Entrepreneur Of The Year

Er danske European Energy verdens bedste vækstvirksomhed? Virksomheden, der har fokus på grøn energi, er den danske vinder af EY Entrepreneur Of The Year. European Energy er nu i den internationale finale sammen med finalister fra 40 andre lande om at blive EY World Entrepreneur Of The Year. Vinderen kåres 10. juni ved en virtuel kåring.

Når EY World Entrepreneur Of The Year bliver udråbt ved en virtuel ceremoni 10. juni, er der chance for, at der lyder et ”Tak” fra vinderen. European Energy er nemlig det danske bud på en succesfuld vækstvirksomhed.

Der er hård konkurrence, for EY World Entrepreneur Of The Year samler lokale vindere fra 40 lande i den internationale finale. Kåringen sætter fokus på entrepreneurskab og er en hyldest til de kvinder og mænd, der opbygger og driver succesfulde, ekspanderende og dynamiske virksomheder og som skaber job og udvikling på deres markeder.

- Det seneste år har mange virksomheder – i Danmark og globalt – oplevet opbremsning, og der er i høj grad brug for stærke rollemodeller, der kan inspirere andre, og aktivt være med til at sætte fokus på vækst og innovation, siger Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year i Danmark.

European Energy – dansk væksteventyr

European Energy med Knud Erik Andersen i spidsen løb med titlen som EY Entrepreneur Of The Year 2020 i Danmark foran stærke regionale vindere. Virksomheden, der ligger i Søborg, blev grundlagt af Knud Erik Andersen i 2004 med en klar vision om at skabe en grønnere fremtid ved hjælp af bæredygtig energi som fx vindmølle- og solcelleparker. I dag er virksomheden vokset til mere end 150 medarbejdere i fire lande, der leverer grønne energiløsninger til bl.a. Danmark, Finland, Brasilien og Mexico.

- Lige siden vi startede virksomheden, har vores vision været, at grøn energi kan og bør dække 100 % af verdens energibehov. Vi er kun lige startet på denne rejse, men jeg håber, at vi med denne pris har fået en platform, hvor vi i endnu højere grad kan inspirere andre til at engagere sig i den grønne omstilling. Det er der behov for i den akutte klimakrise, vi som verdenssamfund står over for, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør for European Energy.

Held og lykke til European Energy

Det var netop væksten i kombination med virksomhedens grønne vision, der gjorde European Energy til den danske vinder i konkurrencen.

- Det er innovation, teknologi, bæredygtighed og godt gammeldags købmandskab, der gør European Energy til noget helt særligt. Og selv om konkurrencen som altid er hård, er jeg meget spændt på at følge kåringen. Uanset resultatet er det en finalist, vi som danskere kan være stolte over, lyder det fra Søren Smedegaard Hvid, der ønsker European Energy held og lykke i konkurrencen.

Hvem bliver den næste danske vinder?

Når den globale vinder er kåret, begynder vi så småt at varme op til efterårets danske konkurrence og sætter jagten ind på, hvem der bliver EY Entrepreneur Of The Year 2021 i Danmark. 

Fakta:
EY World Entrepreneur Of The Year er verdens vel nok største vækstskaberprogram af sin art. Vindere fra 40 lande deltager om at blive årets internationale vækstvirksomhed. 

Danske European Energy repræsenterer de rød/hvide farver, når verdens bedste vækstvirksomhed i 2021 kåres. Vinderen afsløres den 10. juni, når finalister fra 4o lande mødes til EY World Entrepreneur Of The Year.

European Energy med Knud Erik Andersen i spidsen er den danske vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2020. Nu venter den internationale kåring.