Pressemeddelelse

27 sep. 2019 København, DK

Medtech omsætning på rekordniveau, men investeringer i R&D halter efter

Den globale medtech-industri fortsætter væksten, men fremtidsudsigterne er mere uvisse.

Pressekontakt
Christian S. Johansen

Partner i EY, leder af Life Science-sektoren i EY i Norden og i Danmark

Erfaren revisor og rådgiver med særligt fokus på alle dele af Life Sciences og branchens udvikling, forretningsmodeller og teknologi.

Relaterede emner Life Sciences

Den globale medtech-industri fortsætter væksten, men fremtidsudsigterne er mere uvisse med begrænsede investeringer i R&D, begrænset samarbejde mellem leverandører og patienter og fravær af et digitalt økosystem, hvor patientdata omsættes til bedre behandling.

Ifølge EY’s 2019 medtech-rapport, Pulse of the Industry, steg omsætningen i industrien med 7 pct. i 2018-2019 til 407,2 mia. USD, hvilket er tredje år i træk med vækst og højeste omsætning til dato.

Investeringer i R&D steg med 11 pct. i 2018, hvilket er lovende efter et afdæmpet 2017, men det er endnu for tidligt at sige, om den trend fortsætter. Ifølge rapporten steg også udbetalingen af udbytte til aktionærer til 17 mia. USD, hvilket overgår de 15 mia. USD investeret i R&D.

“Medtech er en industri i en rivende udvikling, hvor virksomhederne med bl.a. brug af data og kunstig intelligens jagter muligheder for at tilbyde individuelt tilpasset behandling, som er mere effektiv og hjælper patienter bedre,” siger Christian S. Johansen, leder af Life Sciences i EY i Danmark, og fortsætter:

“Vi ser også en konsolidering i markedet, alt imens der også er et voksende samarbejde med pharma-virksomheder, tech-virksomheder og andre aktører, for at øge fokus på ’health outcome’, dvs. hvor effektiv er en behandling, og hvordan reagerer den enkelte patient.”

Han påpeger, at øgede investeringer i digitale samarbejder og platforme, i dataanalyse og –indsamling, er det, der vil bringe medtech-branchen endnu tættere på patienterne.

M&A er mere tilpasning og optimering end transformation

Rapporten viser, at medtech-virksomhederne fortsat optimerer deres porteføljer for at skabe afsæt for fortsat vækst ved bl.a. frasalg af forretningsområder, der ikke ses som kerneaktiviteter. Bortset fra ganske få ’mega-deals’ – de helt store virksomhedshandler – er værdien af M&A på samme niveau som året før, dog spredt over et langt større antal handler. Det indikerer, at virksomhederne i branchen nærmere tilpasser forretningen end søger opkøbsmuligheder, der kan skabe en større transformation.

Potentialet inden for medtech ligger i anvendelsen af teknologier som fx (her med engelske betegnelser) augmented reality, virtual reality, wearable technology, robotic surgery, digital-/telehealth, 3D-print/ additive manufacturing og artificial intelligence.

Ifølge Copenhagen Capacity har medtech-industrien i Danmark ca. 20.000 ansatte.

Læs EY-rapporten her: EY Pulse of the Industry, www.ey.com/pulse