Pressemeddelelse

3 okt. 2019 København, DK

Mindre M&A-aktivitet, men store handler præger Q3 i Danmark

3. kvartal 2019 bød på 65 virksomhedshandler i Danmark. Det er blot otte mindre end sidste kvartal, men 26 færre end 3. kvartal året før.

Pressekontakt
Søren P. Krejler

Leder af Strategy and Transactions, Partner, EY Danmark

Erfaren rådgiver, der kender til alle aspekter af M&A og har et stærkt og tæt netværk blandt købere og sælgere i Danmark og internationalt. Bygger stærke teams, der trives og lykkes.

Relaterede emner Strategy and Transactions

3. kvartal 2019 bød på 65 virksomhedshandler i Danmark. Det er blot otte mindre end sidste kvartal, men 26 færre end 3. kvartal året før. Det er til gengæld meget store handler, der præger kvartalet med store frasalg fra Nets og Ørsted. Også Lundbecks opkøb af Alder Biopharmaceuticals er blandt de større transaktioner.

”Vi kan se en svagere udvikling i antallet af handler, og der er næppe tvivl om, at 2019 ender på et lavere niveau end 2018. Det gælder bredt handler mellem danske virksomheder, opkøb af danske virksomheder i udlandet og de udenlandske opkøb i Danmark," siger Søren P. Krejler, Partner i EY og leder af Transaction Advisory Services og fortsætter:

”Det er dog et kvartal med meget markante handler og til stor værdi. Mit generelle indtryk er, at virksomheder fortsat handles til ganske høje multipler. Opkøb og frasalg er fortsat højt på dagsordenen, men både købere og sælgere vil være sikre på, at de finder den rette mulighed til rette pris.”

Læs mere om transaktionsmarkedet i Danmark i Q3 i nyhedsbrevet EY Transaction Trends, der kigger på virksomhedshandler og tendenser i markedet. Data bygger på alle transaktioner registreret i Mergermarket med deltagelse af danske virksomheder.