Dilemma’s bij verduurzaming: Leren van elkaar in de energiesector

Over de transformatie die nodig is om te verduurzamen als bedrijf, hoe je impact kunt maken, wat dit doet met het risicoprofiel van het bedrijf en hoe we hierin van elkaar kunnen leren.

Organisatoren

Sliman Abu Amara
EY Director Markets & Business Development Energy & Resources

Locatie Delft, NL

Tijd 15:00 - 16:00

De rol van de regionale netbeheerder is sterk aan verandering onderhevig. Dit heeft te maken met de snelle ontwikkelingen in de energiesector, maar ook met het groeiende belang dat stakeholders, klanten, investeerders en aandeelhouders hechten aan het sociale en maatschappelijke handelen van de netbeheerders en transparantie hierover (Corporate Social Responsibility).

In gesprek over transformatie

Samen met de andere netbeheerders staat Stedin voor de enorme opgave om de energietransitie mogelijk te maken, maar in het kader van deze opgave hebben netbeheerders ook niet alle antwoorden. Tijdens het Stedin event in samenwerking met EY, wisselden netbeheerders en overheden op 23 mei 2023 van gedachten over manieren om de transitie te versnellen. Daarbij werd gediscussieerd over dilemma’s en het veranderen van het systeem.