Persbericht

29 april 2021 Amsterdam, NL

Nieuwe voorzitter raad van bestuur EY in Nederland

Jeroen Davidson volgt per 1 juli Coen Boogaart op als voorzitter raad van bestuur EY Nederland.

Perscontact
Toby Ellson

EY Nederland Woordvoerder

  • Jeroen Davidson is per 1 juli 2021 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van accountants- en adviesorganisatie EY in Nederland.
  • Hij volgt Coen Boogaart op die zijn carrière bij EY afsluit

 

Coen Boogaart is sinds 1985 werkzaam voor EY waarbij hij als externe accountant betrokken was bij en verantwoordelijk was voor de controle van een groot aantal organisaties, met name in de financiële sector, in zowel binnen- als buitenland. Verder vervulde hij diverse bestuurlijke posities binnen EY waaronder de functie als voorzitter van de raad van bestuur in Nederland.

Jeroen Davidson studeerde Fiscaal recht en is sinds 1990 werkzaam voor EY. Momenteel is hij vicevoorzitter van de raad van bestuur van EY in Nederland en voorzitter van de Nederlandse belastingpraktijk alsmede Managing Partner van de fiscale praktijk in de overkoepelende regio West-Europa & Maghreb.

Door de benoeming van Jeroen tot voorzitter van de raad van bestuur wordt Danny Oosterhoff benoemd tot de nieuwe voorzitter van de belastingpraktijk en daarmee tot lid van de raad van bestuur. Danny studeerde Fiscaal recht en is sinds 1996 verbonden aan EY.

Ook Rob Lelieveld neemt per 30 juni 2021 als partner afscheid van EY. Rob is sinds 1980 werkzaam voor EY. Hij controleerde als externe accountant grote en vaak internationaal opererende organisaties. In 2017 werd hij benoemd tot voorzitter van de accountantspraktijk en daarmee tot lid van de raad van bestuur. Als voorzitter van de accountantspraktijk van EY in Nederland en daarmee als lid van de raad van bestuur van EY in Nederland wordt hij opgevolgd door Patrick Gabriëls.

Patrick studeerde Bedrijfseconomie en volgde daarna de postdoctorale opleiding Accountancy. Hij is sinds 2002 werkzaam voor EY als externe accountant. Patrick maakt sinds 2017 deel uit van het bestuur van de accountantspraktijk van EY in Nederland en was onder andere verantwoordelijk voor de Innovatie portefeuille.

De raad van bestuur van EY in Nederland bestaat vanaf 1 juli 2021 uit: Jeroen Davidson (voorzitter), Patrick Gabriëls (Assurance), Danny Oosterhoff (Tax & Law), Stephan Lauers (Consultancy en Strategy & Transactions) en Saskia van der Zande (Talent en de ondersteunende diensten).