Persbericht

6 juli 2022 Amsterdam, NL

Genomineerden voor EY Entrepreneur of the Year verkiezingen zijn bekend!

Dit jaar 26e editie ondernemersprijs.

Perscontact
Toby Ellson

EY Nederland Woordvoerder

  • Veelbelovende, snelgroeiende en innovatieve ondernemers strijden voor de award
  • Kandidaten met een geweldig verhaal op gebied van duurzaamheid en social impact
  • De genomineerden zijn actief betrokken bij het programma en worden klaargestoomd middels diverse workshops

De genomineerden voor de titel ‘EY Entrepreneur Of The Year 2022 zijn bekend. Sharon Hilgers (My Jewellery), Marinka Nooteboom (De Koninklijke Nooteboom Group), Jurriën van Dijk (FinancialLease.nl) en Arend Kuperus (JOZ B.V.), strijden dit jaar om de hoogste eer. Daarnaast dingen 10 aanstormende topondernemers mee naar de titel ‘EY Emerging Entrepreneur Of The Year’. Deze award gaat naar een veelbelovende, snelgroeiende en innovatieve ondernemer met een bedrijf dat minder dan tien jaar bestaat. In samenwerking met Van Lanschot Kempen is aan de 26e editie van deze prestigieuze prijs een grondige screening- en selectieprocedure vooraf gegaan.

Marita de Hair, EY Nederland Partner Assurance en EY Entrepreneur Of The Year Leader:

“In deze bijzondere tijd na Corona zijn we vooral benieuwd naar ondernemersverhalen die hun onderneming in deze moeilijke periode hebben kunnen handhaven of zelfs laten groeien. Dit jaar hebben we uitstekende kandidaten die een geweldig verhaal hebben op gebied van duurzaamheid en social impact.”

Ondernemers in de spotlight

Het EY Entrepreneur Of The Year programma wordt door advies en accountantsorganisatie EY wereldwijd in ruim zestig landen georganiseerd. In Nederland beleeft het programma dit jaar zijn 26e editie. Programmaleiders Marita de Hair en Erik de Heer selecteerden een groep unieke ondernemers die ook op maatschappelijk gebied en duurzaamheid het verschil maken. Ook dit jaar zijn alle ondernemers marktleidend in hun branche en onderscheiden ze zich door innovatie, visie, lef, financiële stabiliteit en veerkracht. Het programma is bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk in de spotlight te zetten, ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun cliënten en hun medewerkers te halen.

Actieve deelname programma

De ondernemers zijn actief betrokken bij het programma en worden middels diverse workshops zoals een pitch training voorbereid. In de onafhankelijke jury zitten topondernemers en oud-kandidaten die vanuit de praktijk de juiste vragen stellen om het beste in hen naar boven te halen. De in totaal 14 genomineerde ondernemers presenteren zich op 7 september aanstaande aan de onafhankelijke jury. Deze jury selecteert daaruit de finalisten. Op 12 oktober aanstaande worden de winnaars tijdens de finale bekendgemaakt. Zie voor de samenstelling van de jury.

Lees meer over het EY Entrepreneur Of The Year programma op ey.nl/eoy.

 

Genomineerden EY Entrepreneur Of The Year

My Jewellery Sharon Hilgers
Koninklijke Nooteboom Groep Marinka Nooteboom
FinancialLease.nl Jurriën van Dijk
JOZ B.V. Arend Kuperus

Genomineerden EY Emerging Entrepreneur Of The Year

AMDAX Lucas Wensing
Parfumado Floor van Rooy
Vesper Alexander Sterk
Faqta Anouk Binkhuysen
Nostics Eva Rennen
BYBORRE Arnoud Haverlag
Fullstaq Guston Remie
Qlayers Josefien Groot
Manus Technology Group B.V. Stephan van den Brink