Persbericht

7 september 2022 Amsterdam, NL

Acht finalisten bekend voor titel EY Entrepreneur Of The Year

Een samenwerking op basis van een gedeelde passie voor ondernemers en ondernemerschap.

Perscontact
Toby Ellson

EY Nederland Woordvoerder

  • De award zet ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk
  • De finalisten onderscheiden zich door lef, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Vandaag zijn na een spannende race de acht finalisten voor de titel EY Entrepreneur Of The Year 2022 bekend geworden. Zij strijden op woensdag 12 oktober voor de finaleplek. De EY Entrepreneur Of The Year award wordt al meer dan 30 jaar en inmiddels in ruim zestig landen uitgereikt. In Nederland beleeft het programma dit jaar zijn 26e editie. De award zet ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk en moedigt ondernemers aan om het beste uit zichzelf, hun cliënten en hun medewerkers te halen.

Dit jaar presenteerden dertien genomineerde ondernemers zichzelf aan de onafhankelijk jury. Deze jury bestaat uit voormalige winnaars en finalisten van de verkiezingen. Zie voor de samenstelling van de jury.

In de strijd voor de award zijn er twee categorieën en twee titels te winnen. De ‘EY Emerging Entrepreneur Of The Year’ is een snelgroeiende, innovatieve ondernemer waarvan de onderneming maximaal tien jaar bestaat. De ‘EY Entrepreneur Of The Year’ is een gevestigde ondernemer die indrukwekkende impact maakt met zijn of haar onderneming.

Tijdens de finale op 12 oktober worden ook twee oeuvreprijzen uitgereikt: de ‘EY Family Business Legacy Award’ en de ‘EY Social Impact Award’.

Dit zijn de finalisten:

Categorie EY Entrepreneur Of The Year: 

Bedrijf Ondernemer
My Jewellery Sharon Hilgers
Koninklijke Nooteboom Groep Marinka Nooteboom
FinancialLease.nl Jurriën van Dijk
JOZ B.V. Arend Kuperus
Finalisten in de categorie EY Entrepreneur Of The Year

De Nederlandse winnaar in de categorie Entrepreneur Of The Year neemt deel aan de internationale verkiezing EY World Entrepreneur Of The Year. De prijsuitreiking van de Nederlandse finale vindt plaats op 12 oktober aanstaande.

Categorie EY Emerging Entrepreneur Of The Year:

Bedrijf Ondernemer
BYBORRE BV Arnoud Haverlag
Nostics BV Eva Rennen
Parfumado BV Floor van Rooy
Qlayers BV Josefien Groot
Finalisten in de categorie EY Emerging Entrepreneur Of The Year