Persbericht

20 juli 2022 Amsterdam, NL

EY en Nederlands Film Festival gaan voor wederzijds leren en inspireren met nieuw samenwerkingsverband

EY wordt premium partner van het NFF en stelt naast een financiële bijdrage ook haar kennis en netwerk ter beschikking.

Perscontact
Toby Ellson

EY Nederland Woordvoerder

Related topics Purpose Groei Sponsorships
  • Accountants- en adviesorganisatie EY en het Nederlands Film Festival (NFF) sluiten een partnerovereenkomst voor drie jaar.
  • EY wordt premium partner van het NFF en stelt naast een financiële bijdrage ook haar kennis en netwerk ter beschikking.

EY gelooft dat kunst en cultuur een essentiële bijdrage leveren aan het doorgronden van wat er speelt in de samenleving. Filmmakers verbreden je venster op de wereld en verbinden mensen met de verhalen die zij vertellen.
EY investeert in het podium dat het NFF biedt aan Nederlandse filmmakers, en ondersteunt opkomend filmtalent in de vorm van de ‘EY Talent Award’ — onderdeel van de NFF Studentencompetitie. De winnaar van de talentaward ontvangt op 26 september een geldprijs voor de volgende filmproductie en een op maat gemaakt coachingstraject.

“Filmmakers houden ons een spiegel voor en leren ons met andere ogen naar de wereld te kijken. We gaan voor een partnership waarbij we in elkaar investeren en van elkaar leren”, aldus Jeroen Davidson, voorzitter raad van bestuur van EY in Nederland. 

Silvia van der Heiden, Algemeen Directeur Nederlands Film Festival, is ingenomen met de nieuwe samenwerking. “Talent is noodzakelijk voor nieuwe inzichten. Zowel in de filmsector als in de wereld van financiële advisering. Het is prachtig dat EY het draagvlak vergroot om filmtalent aan te moedigen met de EY Talent Award.”

Over EY

EY is wereldwijd toonaangevend in het geven van financiële inzichten en diensten aan klanten en de samenleving. EY draagt bij aan het creëren van langetermijnwaarde en aan het vertrouwen in de kapitaalmarkten. Bij EY in Nederland werken circa 5000 professionals vanuit 14 kantoren.

Over NFF

Van woensdag 21 september t/m vrijdag 30 september is het Nederlands Film Festival overal te beleven: in filmzalen door het hele land en in bioscopen en andere locaties in Utrecht. Het NFF presenteert nieuw talent, laat Digitale Cultuur beleven in Storyspace, biedt masterclasses van makers en toont de nieuwste en beste documentaires, korte films, dramaseries, speelfilms en animatie. Tevens is er tijdens het festival het NFF Professionals Programma dat door audiovisuele professionals in Nederland wordt bezocht met diverse talks, specials en uitgebreide mogelijkheden rondom talent- en projectontwikkeling. Op vrijdag 30 september is het Gouden Kalveren Gala waar de jaarlijkse prestigieuze filmprijzen worden uitgereikt.