Lehdistötiedote

12 jouluk. 2018 Helsinki, FI

EY jatkaa vähävaraisten nuorten kouluttautumisen tukemista

EY on tehnyt toistamiseen lahjoituksen Hope ry:lle käytettäväksi vähävaraisten perheiden nuorten lukio-opiskelun mahdollistamiseen. Tukea tarvitsevat perheet hakevat apua suoraan Hopelta, joka arvioi tuen tarpeen ja osoittaa perheille Suomalaisiin kirjakauppoihin suunnatun osto-osoituksen. Osto-osoituksella nuoret voivat hankkia oppikirjoja ja tarpeen mukaan myös tietokoneen lukio-opintojaan varten.

Lehdistökontakti
Mikko Äijälä

EY Finland, Nordic Strategy and Transactions, Managing Partner

EY Suomen toimitusjohtaja sekä pohjoismaisen yritysjärjestely -yksikön vetäjä. Kokenut yrityskauppa-ammattilainen. Kolmen pojan isä ja innokas triathlonisti.

Samankaltaisia aiheita Yritysvastuu

EY on tehnyt toistamiseen lahjoituksen Hope ry:lle käytettäväksi vähävaraisten perheiden nuorten lukio-opiskelun mahdollistamiseen. Tukea tarvitsevat perheet hakevat apua suoraan Hopelta, joka arvioi tuen tarpeen ja osoittaa perheille Suomalaisiin kirjakauppoihin suunnatun osto-osoituksen. Osto-osoituksella nuoret voivat hankkia oppikirjoja ja tarpeen mukaan myös tietokoneen lukio-opintojaan varten.

Nyt joulukuussa tehty lahjoitus on jatkoa EY:n ja Hopen kesällä 2018 aloittamalle yhteistyölle nuorten kouluttautumisen tukemiseksi.

”Meille oli tärkeää, että apumme on mahdollisimman konkreettista, monimuotoista ja suoraa. Lukio-opintojen mahdollistaminen avaa näille nuorille monipuolisemmat tulevaisuuden mahdollisuudet ja tasapuolisemman aseman jatkokouluttautumiseen. Osaamisen tukeminen ja kehittäminen on meille asiantuntijaorganisaationa keskeinen arvo. Hopen suoraviivainen toimintamalli ja kevyt organisaatio mahdollistavat myös sen, että antamamme lahjoitus päätyy suoraan perheiden tueksi”, kertoo EY Suomen toimitusjohtaja Mikko Äijälä.

EY:n lahjoittamat osto-osoitukset on otettu Hopean asiakkaiden keskuudessa ilahtuneina vastaan.

”Tällainen suoraan lukio-opintoihin kohdennettu tuki on meille uusi yhteistyömuoto. Kolmivuotinen lukio maksaa keskimäärin noin 2 800 euroa ja tällainen summa on monelle asiakkaallemme yksinkertaisesti liikaa. Tälle avustukselle on todellinen tarve ja on hienoa, että voimme nyt tukea näitä nuoria myös kouluttautumisen osalta”, Hopen toiminnanohjaaja Nora Virtanen sanoo.

Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry on kotimainen hyväntekeväisyysjärjestö, joka jakaa vähävaraisille tai kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä. Hope toimii valtakunnallisesti ja vuonna 2017 sen asiakkaina oli noin 6 500 perhettä ja 17 000 lasta Suomessa.