Lehdistötiedote

30 marrask. 2020 Helsinki, FI

EY:n opiskelijakilpailu kannustaa naisia yritysjärjestelyiden pariin

Ida Lindström on voittanut yritysrahoituksesta ja -järjestelyistä kiinnostuneille naisopiskelijoille suunnatun EY Corporate Finance Woman of the Year -kilpailun.

Lehdistökontaktit
Lasse Laurio

Strategy and Transactions (SaT) Leader and Partner, Nordic Talent Leader, EY Finland

EY Suomen Strategia ja Yritysjärjestelypalvelujen johtaja. Innokas urheilumies päälajeina tennis, hiihto ja autourheilu. Koripalloilevien kaksospoikien isä ja pääsponsori.

Kinga Charpentier

EY Finland, Head of Corporate Finance, Partner; Power & Utilities and Infrastructure Sector Leader; Sponsor of EY’s Women.FastForward program in Finland

Autan yrityksiä kehittymään ja muuntautumaan yrityskauppojen kautta. Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolestapuhuja, kiinnostunut ilmastonmuutoksesta. Intohimona matkustelu, musiikki ja urheilu. Äiti

Ida Lindström on voittanut yritysrahoituksesta ja -järjestelyistä kiinnostuneille naisopiskelijoille suunnatun EY Corporate Finance Woman of the Year -kilpailun. Lindström palkitaan trainee-jaksolla EY Suomen Corporate Finance -tiimissä ja puolen vuoden mittaisella mentorointiohjelmalla. Hän pääsee myös edustamaan Suomea kilpailun kansainväliseen finaaliin.

Virtuaalisesti toteutetussa Suomen kilpailun finaalissa kohtasi 10 opiskelijaa yhdeksästä eri oppilaitoksesta. Kolmipäiväisessä finaalissa osallistujat ratkoivat yksilö- ja tiimitehtäviä, joissa vaadittiin kriittistä ajattelua ja luovia ratkaisuja monimutkaisiin yritysrahoitusta koskeviin ongelmiin.

Voittajaksi valittu Ida Lindström opiskelee Hollannissa Finance and Investments -maisteriohjelmassa Rotterdam School of Management -yliopistossa. Toiselle sijalle kilpailussa sijoittui King’s College Londonin opiskelija Lotta Rantanen ja kolmennelle Vaasan yliopiston opiskelija Sara Ristola.

”Lämpimät onnittelut Ida Lindströmille kilpailun voitosta. Tuomaristo oli vaikuttunut, miten Idan rauhallisuus, positiivisuus ja keskittymiskyky säilyivät vaativimmissakin kysymyksissä. Hänellä oli myös esimerkillinen taito ymmärtää ja hyödyntää ryhmätehtävässä tiimin jäsenten erilaisia vahvuuksia ja jakaa myös omaa osaamistaan koko tiimin hyödyksi”, sanoo Kinga Charpentier, kilpailun suojelijana toimiva EY:n Corporate Finance -palveluista Suomessa  vastaava partneri.

”Finaalissa kohtasi kymmenen tavoitteellista naista erilaisilla opintotaustoilla.  He haastavat tavanomaiset ajattelutavat ja uskaltavat kysyvät parempia kysymyksiä löytääkseen uusia vastauksia nykypäivän monimutkaisiin ongelmiin. Kilpailu tarjosi heille uusia kokemuksia, mahdollisuuden kasvattaa verkostoja ja toimii käynnistyspotkuna koko uralle”, jatkaa Kinga Charpentier.

EY Corporate Finance Woman of the Year -opiskelijakilpailun tavoitteena on inspiroida uuden sukupolven kyvykkäitä naisia uralle yritysjärjestelyjen pariin. Kilpailu on osa EY:n sitoutumista edistämään tasa-arvoa ja monimuotoisuutta työyhteisössään.

”Kilpailun tavoitteena on kannustaa yhä useampia naisia yritysjärjestelyjen mielenkiintoiseen maailmaan. Uskomme, että monimuotoiset tiimit ja erilaisuuden arvostaminen tuottavat myös parasta liiketoiminnallista tulosta. Opiskelijakilpailu on yksi esimerkki siitä, miten EY:llä pyrimme lisäämään naisten määrää alalla”, sanoo Lasse Laurio, EY Suomen yritysjärjestelypalveluista vastaava partneri.

Ida Lindström edustaa Suomea maailmanlaajuisessa EY Corporate Finance Woman of the Year -kilpailussa huhtikuussa 2021. Kilpailun voittaja pääsee 30 päivän intensiiviseen harjoittelujaksoon EY:n mentorien ja yritysjärjestelypalveluiden asiantuntijoiden ohjauksessa ympäri maailmaa.

Lisätietoja EY NextGen Women -kilpailun sivuilta.