Lehdistötiedote

2 jouluk. 2020 Helsinki, FI

EY Suomen vastuullisuusraportti julkaistu

EY Suomi on julkaissut 30.6.2020 päättyneen tilikauden yritysvastuuraportin. Ensimmäistä kertaa julkaistu raportti kuvaa yritysvastuuta hyvän hallinnointitavan sekä sosiaalisen- ja ympäristövastuun osalta.

Lehdistökontakti
Mikko Äijälä

Country Managing Partner, Nordic Strategy and Transactions, EY Finland

EY Suomen toimitusjohtaja sekä pohjoismaisen yritysjärjestely -yksikön vetäjä. Kokenut yrityskauppa-ammattilainen. Kolmen pojan isä ja innokas triathlonisti.

Samankaltaisia aiheita Yritysvastuu

EY Suomi on julkaissut 30.6.2020 päättyneen tilikauden yritysvastuuraportin. Ensimmäistä kertaa julkaistu raportti kuvaa yritysvastuuta hyvän hallinnointitavan sekä sosiaalisen- ja ympäristövastuun osalta. EY Suomen liikevaihto kesäkuussa 2020 päättyneellä tilikaudella oli 149 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 13 % haastavasta liiketoimintaympäristöstä huolimatta.

”Nyt ensimmäistä kertaa julkaisemamme vastuullisuusraportti kokoaa yhteen toimintaamme hyvän hallinnointitavan sekä sosiaalisen ja -ympäristövastuun näkökulmista. Raportti tuo meille lisätietoa ja antaa mittareita, joiden avulla voimme kehittää toimintaamme entistä vastuullisemmaksi. Toivomme raportin palvelevan myös asiakkaitamme, työntekijöitämme ja muita sidosryhmiämme”, sanoo Mikko Äijälä, EY Suomen toimitusjohtaja.

Sustainability report EY Finland FY20 -raportti koostuu kolmesta osiosta: vastuullinen liiketoiminta, sosiaalinen vastuu ja ympäristövaikutukset. Ensimmäinen osio sisältää tietoa muun muassa EY Suomen liiketoiminnasta, taloudellisesta tuloksesta ja riippumattomuudesta. Sosiaalinen vastuu -osio kuvaa EY Suomea työnantajana ja yrityskansalaisena. Ympäristövaikutuksista kertovassa osiossa kuvataan toiminnan aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä ja muita vaikutuksia ympäristöön, sekä miten niitä pyritään pienentämään.

”Paremmin toimivan maailman rakentaminen – Building a better working world – on kaiken toimintamme tarkoitus. Edistämme monipuolisten palveluidemme avulla asiakkaidemme liiketoiminnan vastuullisuutta ja luomme pitkäaikaista arvoa asiakkaillemme, henkilöstöllemme ja yhteiskunnalle. Nyt julkaisemamme vastuullisuusraportti heijastaa sitoutumistamme toimintamme kehittämiseen edelleen vastuullisuuden kaikilla osa-alueilla”, sanoo Mikko Äijälä.

EY Suomen tilikausi 2020

”Vuosi 2020 oli hyvin erilainen vuosi kuin osasimme odottaa. Työntekijöidemme ja asiakkaidemme terveys ja turvallisuus nousivat tärkeimmäksi asiaksi koronapandemian levittyä maaliskuussa Suomeen. Henkilöstömme siirtyi nopeasti etätöihin ja työtavat muuttuivat muutamassa päivässä täysin virtuaalisiksi. Samalla pystyimme kuitenkin tukemaan asiakkaitamme nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Pandemian vaikutukset liiketoimintaamme jäivät odotettua pienemmiksi ja kestoltaan lyhyiksi”, sanoo Mikko Äijälä.

EY Suomen liikevaihto kesäkuussa 2020 päättyneellä tilikaudella oli 149 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 13 % verrattuna edellisen tilikauden 131 miljoonan euron liikevaihtoon.

”Olen erittäin tyytyväinen päättyneen tilikauden tulokseemme. Kaikki liiketoiminta-alueemme kasvoivat viimeisen vuosineljänneksen haastavasta liiketoimintaympäristöstä huolimatta. Voimakkainta kasvu oli konsultointi- sekä strategia- ja transaktiopalveluissamme. Myös meneillään oleva tilikausi on alkanut kaikkien liiketoimintojen osalta vahvasti ja odotamme kasvun jatkuvan globaalista kriisistä huolimatta”, sanoo Mikko Äijälä.

Kesäkuussa 2020 päättyneellä tilikaudella EY työllisti Suomessa 961 henkilöä. Henkilöstö kasvoi 4 % verrattuna edelliseen tilikauteen, jolloin EY Suomi työllisti 921 henkilöä. Vuoden aikana EY on kehittänyt systemaattisesti henkilöstönsä osaamista, hyvinvointia ja monimuotoisuutta. EY palkittiin Great Place to Work® -tutkimuksessa viidenneksi parhaana työpaikkana suurten yritysten sarjassa.

EY globaalisti

Maailmanlaajuisesti EY:n liikevaihto kesäkuussa 2020 päättyneellä tilikaudella oli 37,2 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta 4,1 %. Maailmanlaajuisesti yhtiö työllisti tilikaudella 298 965 henkilöä. Henkilöstön määrä kasvoi edellisestä vuodesta 5,3 %. Toimintaa EY:llä on yli 150 maassa.

Tammikuussa 2020 EY julkaisi globaalin tavoitteen saavuttaa hiilineutraalius kuluvan vuoden loppuun mennessä. Tavoite pyritään saavuttamaan sekä päästöjä vähentämällä että -kompensoimalla. EY on ensimmäinen globaalisti toimiva monialainen asiantuntijaorganisaatio, joka on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoden 2020 loppuun mennessä.

Voit lukea lisää EY Suomen toiminnasta vastuullisuusraportistamme (englanniksi) ja läpinäkyvyyskertomuksestamme.

EY:n globaalista tuloksesta voi lisää osoitteesta www.ey.com/globalreview.