Verdane lähtee vauhdittamaan Eduhousen kansainvälistä kasvua – EY toimi Accountorin ja Eduhousen taloudellisena ja juridisena neuvonantajana

3 kesäk. 2021
Kirjoittaja Ville Rissanen

Ville Rissanen - EY Finland, TMT Corporate Finance, Senior Manager

Neuvonantaja yrityskaupoissa. Jalkapallo lähellä sydäntä.

3 kesäk. 2021

Pääomasijoitusyhtiö Verdane on ostanut osake-enemmistön Accountor Eduhouse Oy:stä talous- ja henkilöstöhallinnon ohjelmisto- ja palveluratkaisuja tarjoavalta Accountor Groupilta (”Accountor”) sekä toimivalta johdolta. Uuden omistusrakenteen saanut Eduhouse ostaa kaupan yhteydessä lisäksi Wistec Training Oy:n osakekannan.

Eduhouse ja Wistec palvelevat yli 1500 asiakkaan koulutustarpeita taloushallinnon, palkanmaksun, henkilöstöhallinnon ja IT-alan johtavilla oppimissisällöillä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Yhtiöiden toiminta keskittyy erityisesti tilauspohjaiseen LaaS- eli Learning-as-a-Service koulutuspalvelumalliin. Tulevaisuudessa yritykset tähtäävät kasvuun kotimarkkinoidensa lisäksi myös uusilla markkina-alueilla. Kokonaisuuden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2020 ylitti kuusi miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee noin 50 henkilöä.

Kaupassa Accountor luopuu omistusosuudestaan Accountor Eduhouse Oy:ssä, joka tunnetaan vastedes nimellä Eduhouse. Accountor jää Eduhousen merkittäväksi asiakkaaksi ja yhteistyökumppaniksi transaktion jälkeen. Eduhousen ja Wistecin avainhenkilöt jatkavat omistajina yhdistetyssä kokonaisuudessa Verdanen rinnalla.

EY Corporate Finance toimi Accountor Eduhouse Oy:n ja sen omistajien taloudellisena neuvonantajana transaktiossa. EY toimi myös myyjien juridisena neuvonantajana sekä taloudellisena due diligence -palveluntarjoajana ja EY-Parthenon kaupallisena due diligence -palveluntarjoajana.

Yhteenveto

EY toimi Accountorin ja Eduhousen taloudellisena ja juridisena neuvonantajana pääomasijoitusyhtiö Verdanen ostaessa osake-enemmistön Accountor Eduhouse Oy:stä.

Tästä artikkelista

Kirjoittaja Ville Rissanen

Ville Rissanen - EY Finland, TMT Corporate Finance, Senior Manager

Neuvonantaja yrityskaupoissa. Jalkapallo lähellä sydäntä.