Fellow Finance sulautuu Evlin pankkitoimintaa jatkavan yhtiön kanssa - EY Fellow Financen neuvonantajana

16 heinäk. 2021
Kirjoittaja Ollipekka Kotkajuuri

Associate Partner, Strategy and Transactions, Corporate Finance, EY Finland

Kokenut yritysjärjestelyjen ammattilainen ja Hyväksytty Neuvonantaja Nasdaq First North Growth Market –markkinapaikalla. Innokas urheilija, maailmankansalainen sekä hyvän ruoan ystävä.

16 heinäk. 2021

Evli jakautuu uudeksi listattavaksi varainhoitoon keskittyväksi yhtiöksi ja pankkitoimintaa jatkavaksi yhtiöksi, johon Fellow Finance sulautuu. EY toimi Fellow Financen taloudellisena neuvonantajana, suoritti taloudellisen ja verotuksellisen due diligence -tarkastuksen sekä Fellow Pankin alustavan liiketoimintasuunnitelman läpikäynnin.

Evli Pankki Oyj (”Evli”) ja Fellow Finance Oyj (”Fellow Finance”) ovat allekirjoittaneet 14.7.2021 yhdistymissopimuksen (”Yhdistymissopimus”). Yhdistymissopimuksessa sovitaan järjestelystä (”Järjestely”), jolla Evli jakautuu osittaisjakautumisen kautta uudeksi varainhoitoon keskittyväksi ja listattavaksi konserniksi (”Uusi Evli”) ja Evlin pankkitoimintaa jatkavaksi yhtiöksi, johon Fellow Finance sulautuu (Fellow Financen ja Evlin pankkitoimintaa jatkavan yhtiön sulautumisessa muodostuva yhdistynyt yhtiö ”Fellow Pankki”).

Järjestelyn toteutuksen yhteydessä Uusi Evli, Taaleri Oyj sekä Fellow Financen toimitusjohtaja Teemu Nyholmin omistama yhtiö pääomittavat Fellow Pankkia suunnatussa osakeannissa, jolla varmistetaan selvästi viranomaisvaatimuksia korkeampi vakavaraisuus. Järjestely on tarkoitus saattaa loppuun vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Järjestelyllä ei ole suoria vaikutuksia Fellow Financen nykyisille rahoitus- tai lainasijoittaja-asiakkaille. Fellow Finance ja tuleva Fellow Pankki tulevat jatkamaan asiakkaidensa palvelua entiseen tapaan.

Fellow Pankin tavoitteena on olla johtava suomalainen, asiakaslähtöinen, digitaalinen pankki yksityishenkilöille, PK-yrityksille ja talletusvaroilleen korkotuottoa hakeville säästäjille. Fellow Pankin toiminnan kantavana ajatuksena on tarjota pankkipalveluita asiakkailleen helposti, ymmärrettävästi ja vastuullisesti. Fellow Pankin toiminnan keskiössä on Fellow Financen ainutlaatuinen osaaminen luotonannosta ja luottokelpoisuuden arvioinnista sekä digitaalisista palveluista yhdistettynä Evlin osaamiseen talletuspankkitoiminnasta ja riskienhallinnasta.

Fellow Financen ja Evlin nykyinen laaja asiakaskunta ja olemassa oleva liiketoiminta luovat vahvan pohjan Fellow Pankin liiketoiminnan kasvulle. Yhdistyvillä yhtiöllä on iso asiakaskunta Fellow Financen kautta kuluttajarahoituksessa ja PK-yritysten rahoituksessa sekä Evlin kautta talletusasiakkuuksissa.

EY toimi Fellow Financen taloudellisena neuvonantajana, suoritti taloudellisen ja verotuksellisen due diligence -tarkastuksen sekä osapuolten yhdessä laatiman Fellow Pankin alustavan liiketoimintasuunnitelman läpikäynnin.

Lue lisää: Fellow Finance Yhtiötiedote ja Evli Pörssitiedote.

Yhteenveto

EY toimi Fellow Financen taloudellisena neuvonantajana sen sulautuessa Evli Pankin pankkitoimintaa jatkavan yhtiön kanssa. Lisäksi EY suoritti taloudellisen ja verotuksellisen due diligence -tarkastuksen sekä sulaumisessa muodostuvan Fellow Pankin alustavan liiketoimintasuunnitelman läpikäynnin.

Tästä artikkelista

Kirjoittaja Ollipekka Kotkajuuri

Associate Partner, Strategy and Transactions, Corporate Finance, EY Finland

Kokenut yritysjärjestelyjen ammattilainen ja Hyväksytty Neuvonantaja Nasdaq First North Growth Market –markkinapaikalla. Innokas urheilija, maailmankansalainen sekä hyvän ruoan ystävä.