Lehdistötiedote

20 jouluk. 2021 Helsinki, FI

EY:lle uuden aikakauden toimitilat Korkeavuorenkadulle

Tilojen tavoitteena on tukea hybridityömallia ja yhteistyötä EY:n tiimien ja asiakkaiden kesken mahdollisimman hyvin. Myös vastuullisuus tullaan huomioimaan rakennuksen kaikissa valinnoissa.

Lehdistökontakti
Mikko Äijälä

Country Managing Partner, Nordic Strategy and Transactions, EY Finland

EY Suomen toimitusjohtaja sekä pohjoismaisen yritysjärjestely -yksikön vetäjä. Kokenut yrityskauppa-ammattilainen. Kolmen pojan isä ja innokas triathlonisti.

Samankaltaisia aiheita Yritysvastuu

Tilintarkastus- ja asiantuntijayritys EY on allekirjoittanut sopimuksen uusista toimitiloista Helsingissä. Tilojen tavoitteena on tukea hybridityömallia ja yhteistyötä EY:n tiimien ja asiakkaiden kesken mahdollisimman hyvin. Myös vastuullisuus tullaan huomioimaan rakennuksen kaikissa valinnoissa.

Helsingin ydinkeskustassa osoitteessa Korkeavuorenkatu 32–34 sijaitseva kiinteistö tulee lähes kokonaan EY:n käyttöön. Rakennukset uudistetaan kokonaan ja niihin rakennetaan kaksi uutta kerrosta, joista avautuvat näkymät Helsingin kattojen ylle. Kiinteistöjen modernisoinnista vastaa Sirius Capital Partners, jonka edustama rahasto omistaa kohteet. Uudistetut rakennukset on tarkoitus ottaa käyttöön kesällä 2023.

”Näemme tulevan toimistomme ennen kaikkea inspiroivana kohtaamispaikkana, joka tukee vuorovaikutusta, innovointia ja hyvinvointia. Haluamme, että toimistomme on työntekijöillemme ja asiakkaillemme houkutteleva ja monipuolisesti erityyppisiä työtehtäviä tukeva paikka”, sanoo Mikko Äijälä, EY:n Suomen toimitusjohtaja.

Uudet toimitilat suunnitellaan tukemaan EY:llä käyttöönotettua hybridityömallia, joka mahdollistaa yksilöllisen joustavuuden työn tekoon sekä ajan että paikan suhteen. Toimiston suunnittelussa hyödynnetään EY:n ainutlaatuista Work Reimagined -mallia, joka yhdistää fyysisen, digitaalisen ja kulttuurisen työntekijäkokemuksen.

”Toimiston suunnittelussa kiinnitetään huomiota erilaisiin työtiloihin, jotka tukevat sekä erilaisia yksilöllisiä tarpeita että yhteistyötä tiimien ja asiakkaiden kanssa. Suunnittelussa huomioidaan miten tilat ja teknologia tukevat yhteenkuuluvuutta rakentavaa kulttuuriamme. Osallistamme myös henkilöstömme uuden toimiston suunnitteluun”, kertoo Äijälä.

Uudet tilat toteuttavat myös EY:n vastuullisuustavoitteita. Toimistorakennusten peruskorjauksessa ja lisärakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota kiinteistön ympäristövaikutuksiin ja tavoitteena on täyttää LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Platinum -sertifikaatin vaatimukset.

”Pyrimme systemaattisesti vähentämään toimintamme aiheuttamia ympäristövaikutuksia sekä vähentämään hiilidioksidipäästömme globaalisti net zero -tasolle vuoteen 2025 mennessä”, kertoo Äijälä.

”Uusi toimistomme tulee auttamaan meitä ympäristötavoitteidemme saavuttamisessa Suomessa. Esimerkiksi rakennuksen vanhan rungon säilyttäminen pienentää merkittävästi rakentamisesta aiheutuvaa hiilijalanjälkeä ja valmistututtuaan rakennus tulee hyödyntämään aurinkosähköä. Huomiota tullaan kiinnittämään energiatehokkuuden lisäksi muun muassa materiaalivalintoihin ja kierrätykseen.”

Korkeavuorenkatu 32 valmistui Vuoksenniska Oy:n pääkonttoriksi vuonna 1956 ja Korkeavuorenkatu 34 Keskinäinen Vakuutusyhtiö Sammon toimitaloksi vuonna 1960. EY on solminut tiloihin pitkäaikaisen vuokrasopimuksen nykyisen omistajan edustajan Sirius Capital Partnersin kanssa.

EY:llä työskentelee Suomessa yhteensä noin 1 000 henkilöä, joista noin 730 työskentelee Helsingin toimistossa.