EY neuvonantajana Abacus Diagnostica, Kaivogen ja Labrox -diagnostiikkayritysten fuusiossa

28 helmik. 2022
Kirjoittajat
Janne Hakala

EY, Finland, Middle Market Services Leader

Janne Hakala toimii MFS-konsultointitiimin vetäjänä EY:n aluetoimistojen toimialueilla. Janne on työskennellyt EY:llä yhteensä yli 10 vuotta sekä Tukholmassa, Helsingissä, että Turussa.

Mika Kankare

Associate Partner, Head of Family Enterprise Tax, EY Finland

Varatuomari. Ylpeä kahden kouluikäisen lapsen isä. Intohimona purjehdus ja saaristoelämä.

28 helmik. 2022
Related topics Tilintarkastus Veropalvelut

Diagnostiikkayritykset Abacus Diagnostica, Kaivogen ja Labrox fuusioituivat yhdeksi kokonaisuudeksi – EY:n Mid-Market tiimi ja veroasiantuntijat toimivat yhtiöiden taloudellisena ja verotuksellisena neuvonantajana

Turkulaiset diagnostiikkayritykset Abacus Diagnostica Oy, Kaivogen Oy ja Labrox Oy yhdistyivät ja muodostavat nyt uuden Uniogen Oy:n (”Uniogen”). Fuusio toteutettiin osakevaihdolla, jonka myötä fuusioituneiden yhtiöiden omistajista tuli Uniogenin osakkaita.

Vuonna 2021 fuusioituneiden yhtiöiden konsolidoitu liikevaihto oli noin 15 miljoonaa euroa. Nykyisen Uniogenin tuotteita myydään noin 100 eri maassa ja sen liikevaihdosta noin 80 prosenttia tulee kansainvälisiltä markkinoilta. Yhtiö työllistää yhteensä lähes sata biotekniikan ammattilaista. Uniogenin päätoimipaikka sijaitsee Turussa.

Yhtiöiden taloudellisena neuvonantajana toimi EY Mid-Market tiimi, jonka muodostivat Janne Hakala, Soile Antikainen, sekä Joonas Tolonen. Yhtiöiden veroasiantuntijoina toimivat EY:n Mika Kankare, Paavo Kirkko-Jaakkola sekä Raimo Hietala.  

Lue lisää: Uniogenin tiedote

Yhteenveto

Diagnostiikkayritykset Abacus Diagnostica, Kaivogen ja Labrox fuusioituivat yhdeksi kokonaisuudeksi – EY:n Mid-Market tiimi ja veroasiantuntijat toimivat yhtiöiden taloudellisena ja verotuksellisena neuvonantajana.

Tästä artikkelista

Kirjoittajat
Janne Hakala

EY, Finland, Middle Market Services Leader

Janne Hakala toimii MFS-konsultointitiimin vetäjänä EY:n aluetoimistojen toimialueilla. Janne on työskennellyt EY:llä yhteensä yli 10 vuotta sekä Tukholmassa, Helsingissä, että Turussa.

Mika Kankare

Associate Partner, Head of Family Enterprise Tax, EY Finland

Varatuomari. Ylpeä kahden kouluikäisen lapsen isä. Intohimona purjehdus ja saaristoelämä.

Related topics Tilintarkastus Veropalvelut