Lehdistötiedote

6 toukok. 2022 Helsinki, FI

EY Entrepreneur Of The Year-ohjelma etsii vuoden 2022 parasta kasvuyrittäjää

Kasvuyrittäjäkilpailu EY Entrepreneur Of The Year on avannut vuoden 2022 kilpailukauden ilmoittautumisille. Kansainvälistä kilpailua on järjestetty Suomessa jo 20 vuoden ajan.

Lehdistökontakti
Juha Hilmola

Partner, Growth Markets, Audit, EY Finland

Kokenut, käytännönläheinen ja asiakkaille omistautuva tilintarkastaja, joka löytää olennaisuudet ja jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Samankaltaisia aiheita EY Entrepreneur Of The Year

Kasvuyrittäjäkilpailu EY Entrepreneur Of The Year on avannut vuoden 2022 kilpailukauden ilmoittautumisille. Kansainvälistä kilpailua on järjestetty Suomessa jo 20 vuoden ajan.

Tilintarkastus- ja asiantuntijayritys EY:n vuosittain järjestämässä kilpailussa palkitaan menestyneitä yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. 

”EY Entrepreneur Of The Year on maailman laajimmalle levinnyt yrittäjäkilpailu, jota on Suomessa järjestetty jo 20 vuoden ajan. Kilpailuun on osallistunut vuosien aikana yli tuhat suomalaista yritystä”, kertoo EY Entrepreneur Of The Year -ohjelman johtaja Juha Hilmola.

”Haluamme kilpailun avulla tukea yrittäjyyttä ja korostaa kasvuyrittäjien suurta merkitystä Suomen hyvinvoinnin ja menestymisen rakentajina. Kilpailussa palkitaan vuosittain esikuvallisia yrittäjiä, joille ohjelma antaa ainutlaatuisen väylän vertaisoppimiseen, verkostoitumiseen ja ajatusten vaihtoon.”

Suomen kilpailun on vuosien varrella voittanut esimerkiksi Marimekon Kirsti Paakkanen, Ponssen Juha Vidgren ja Supercellin Ilkka Paananen. Vuoden 2021 EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun voitti Discmanian Jussi Meresmaa. Suomen kilpailun voittaja edustaa Suomea vuosittain kesäkuussa järjestettävässä EY World Entrepreneur Of The Year -yrittäjäkilpailussa.

Voittajan valitsee riippumaton tuomaristo

Kilpailun voittajan valitsee EY:stä riippumaton tuomaristo. Vuoden 2022 kilpailussa monipuolista kokemusta eri toimialoilta edustavan tuomariston puheenjohtajana toimii LT, kasvuyrittäjä ja hallitusammattilainen Leena Niemistö.

Niemistön lisäksi tuomaristoon kuuluvat Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund, hallitusammattilainen Mammu Kaario, Hakola Huonekalun toimitusjohtaja ja luova johtaja Annaleena Hakola, enkelisijoittaja Kim Väisänen, Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho, Vaisalan hallituksen puheenjohtaja Raimo Voipio, Aalto-yliopiston strategisen johtamisen professori Robin Gustafsson, Vaaka Partnersin toimitusjohtaja Juha Peltola, Goforen hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki ja vuoden 2021 kilpailun voittanut Jussi Meresmaa.

Vuoden 2022 kilpailun ilmoittautuminen on avautunut

EY Entrepreneur Of The Year -titteliä voivat tavoitella yrittäjät, joiden yrityksen liikevaihto on yli 3,5 miljoonaa euroa, toiminta on kasvavaa ja kannattavaa, ja yritys työllistää vähintään kymmenen henkilöä. Perheyritys-sarjan osallistujilta vaaditaan lisäksi yrityksen johdon olevan suvussa vähintään toisen sukupolven hallussa.

Kilpailussa on nyt kolmatta vuotta peräkkäin mukana start-up-yrittäjille suunnattu sarja, jonka osallistumiskriteereissä painottuvat joko nopea liikevaihdon kasvu tai yritysidean yhteiskunnallinen vaikuttavuus. 

Tuomaristo arvioi ehdokkaita kilpailun kansainvälisen kriteeristön mukaisesti. Voittajayrittäjällä tulee olla vankka arvopohja ja hänen tulee johtaa yritystään esimerkillisesti. Yrityksen strategian tulee erottua kilpailijoistaan, minkä lisäksi yritys kasvaa ja menestyy markkinallaan sekä luo arvoa sidosryhmilleen.

Vuoden 2022 kilpailun finalistit julkaistaan lokakuussa ja voittaja palkitaan Helsingissä 4. marraskuuta 2022 järjestettävässä juhlagaalassa. 

EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun järjestää tilintarkastus- ja asiantuntijayritys EY. Vuoden 2022 kilpailun kumppaneina toimivat Työeläkeyhtiö Elo ja Mandatum.

Lisätietoja kilpailusta:

EY Entrepreneur Of The Year