Lehdistötiedote

2 kesäk. 2022 Helsinki, FI

EY Suomella uusia Partner- ja Associate Partner -nimityksiä

EY Suomi on nimennyt uusia Partnereita ja Associate Partnereita 1.7.2022 alkaen.

Lehdistökontakti
Mikko Äijälä

Country Managing Partner, Nordic Strategy and Transactions, EY Finland

EY Suomen toimitusjohtaja sekä pohjoismaisen yritysjärjestely -yksikön vetäjä. Kokenut yrityskauppa-ammattilainen. Kolmen pojan isä ja innokas triathlonisti.


EY Suomi on nimennyt uusia Partnereita ja Associate Partnereita.

”EY:n menestyksen takana ovat johtajat, jotka haluavat rakentaa paremmin toimivaa maailmaa yhdessä asiakkaidemme ja tiimiemme kanssa toimintamme tarkoituksen mukaisesti. Toivotan kaikille uusille Partnereille ja Associate Partnereille onnea”, sanoo Mikko Äijälä, EY Suomen toimitusjohtaja.


Seuraavat henkilöt on nimitetty Partnereiksi EY:llä 1.7.2022 alkaen:

Timo Eerola (KHT), Partner, Assurance

Timo Eerola toimii KHT-tilintarkastajana painopistealueenaan EY Private, johon keskeisenä osana kuuluvat etenkin yksityisomisteiset kasvuyhtiöt sekä pääomasijoittajat. Tämän ohella hän on työskennellyt kolmen vuoden ajan EY:n globaalissa organisaatiossa EY Private Transformation Teamissa kehittämässä EY:n yksityisomisteisille kasvuyhtiöille suunnattuja palveluita ja strategiaa. Hän on ollut myös mukana EY:n pohjoismaisessa tilintarkastuksen data-analytiikkaryhmässä sekä toiminut vierailevana luennoitsijana muun muassa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa ja Suomen Tilintarkastajat ry:n Akatemiassa.

Markus Vilén, Partner, EY-Parthenon

Markus Vilén toimii johtavassa roolissa EY-Parthenonin strategiapalveluissa keskittyen muun muassa Private Equity -toimialaan Suomessa ja Pohjoismaissa. Hän tukee omistajia ja toimivaa johtoa luomaan arvoa muun muassa kasvumahdollisuuksia löytämällä sekä auttamalla yrityksiä niiden toimintaympäristöön, asiakkaisiin ja kilpailuympäristöön liittyvien kysymysten ratkaisemisessa. Hän on toiminut koko uransa ajan liiketoiminnan kehittämisen tehtävissä joko konsultin roolissa johtavissa asiantuntijayrityksissä tai sisäisenä neuvonantajana pörssiyhtiössä.


Seuraavat henkilöt on nimitetty Associate Partnereiksi EY:llä 1.7.2022 alkaen:

Jekaterina Kuchareva, Associate Partner, Consulting


Jekaterina Kuchareva toimii Technology Solution Delivery -osaamisalueen vetäjänä erityisenä vastuualueenaan liiketoiminnan transformaatiot SAP:n avulla. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus taloushallinnon SAP-syväosaajana sekä ERP-projektien kokeneena hankejohtajana. Hän on toiminut laajasti eri liiketoiminta-alueilla.

Peter Granholm (KHT), Associate Partner, Assurance


Peter Granholm toimii tilintarkastuspalveluissa ja on erikoistunut muun muassa tuottojen kirjaamiseen, projektikirjanpitoon, perustajaurakointiin sekä yritysjärjestelyihin niin FAS- kuin IFRS-ympäristöissä. Hän on työskennellyt monimutkaisten IFRS- ja IFRIC-haasteiden parissa pörssilistattujen yritysten kanssa. Hänellä on myös kokemusta taloushallinnon ja johtamisen rooleista.

Otto Joki (KHT), Associate Partner, Assurance

Otto Joki toimii KHT-tilintarkastajana ja Audit Group Leaderina Kaakkois-Suomessa. Hänellä on laaja kokemus tilintarkastuksesta ja monipuolisesti muista asiakasprojekteista erityisesti yksityisellä sektorilla, mutta myös kansainvälisissä toimeksiannoissa ja pörssiyhtiöissä. Hän luennoi aktiivisesti asiakastilaisuuksissa sekä oppilaitosyhteistyön puitteissa Aalto-yliopistolla ja Lappeenrannan-Lahden Teknillisessä yliopistossa.


EY on kuluneen tilikauden aikana nimittänyt Partnereiksi ja Associate Partnereiksi myös seuraavat henkilöt:

Inna Wahlberg, Partner, Tax

Inna Wahlberg vastaa EY:n Global Payroll Operate -palvelukokonaisuudesta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Hän keskittyy myynnin kehittämiseen, uusien markkinoiden tunnistamiseen sekä palveluiden kehittämiseen osana Global Payroll Operate -organisaatiota. Hänellä on merkittävää kokemusta HR:n IT-palveluiden toimittamisesta ja palkkahallinnon palveluiden tuottamisesta kansainvälisellä tasolla. Hän on toiminut johtotehtävissä sekä palveluiden tuottajana että asiakkaana.

Petri Vuorinen, Partner, FSO

Petri Vuorinen toimii finanssitoimialan konsultointipalveluiden johtajana Suomessa. Hän auttaa pankki- ja vakuutusalan asiakkaita rakentamaan vastuullisia ja kestäviä rahoituspalveluita teknologian ja digitalisaation avulla. Hänellä on vahva teknologia- ja digitalisaatiotausta, joka yhdistyy finanssitoimialan liiketoimintahaasteiden tuntemukseen. Hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus asiakkaiden liiketoiminnan tukemisesta teknologian avulla, ja hän on toiminut myös vakuutus- ja pankkialalla. 

Jukka Lauhia, Partner, Consulting


Jukka Lauhia toimii kyberturvallisuus ja tietosuoja -palveluiden johtajana. Hänen tehtävänään on auttaa organisaatioita hyödyntämään dataa ja teknologiaa tietoturvallisesti. Hän auttaa asiakkaita erityisesti teknologiaan liittyvissä muutoshankkeissa, riskien tunnistamisessa sekä tietoturva- ja teknologiaratkaisujen hankinnassa ja käyttöönotossa. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus kyberturvallisuuden ja teknologian eri osa-alueilta.

Nathalie Clément, Associate Partner, Assurance

Nathalie Clément toimii EY:n vastuullisuuspalveluiden johtajana. Hän auttaa yrityksiä rakentamaan strategista kestävää liiketoimintaa ilmaston, kiertotalouden, biodiversiteetin ja sosiaalisen vastuun kautta. Nathalie on toiminut pörssiyhtiöissä vastuullisuusjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Hänellä on myös pitkä kokemus asiakkaiden konsultoinnista globaaleissa ympäristöissä.